Ένα από τα πολλά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι ο πονόλαιμος που ταλαιπωρεί τον ήδη εξασθενημένο οργανισμό, σε συνδυασμό μάλιστα με το βήχα και το συνάχι που προκαλεί τις περισσότερες φορές το κοινό κρυολόγημα. Οι κυριότερες αιτίες του πονόλαιμου είναι οι ιοί.

Πως θα μειώσεις τον πόνο:

 1. Κάνε εισπνοές ατμών 3 φορές περίπου την ημέρα για να μειώσεις πιθανή φλεγμονή που έχει φτάσει έως τον λάρυγγα.

2. Κάνε γαργάρες με αλατόνερο (μειώνει τις πιθανότητες του πρηξίματος) ή με κάποιο στοματικό αντισηπτικό διάλυμα για 3-4 μέρες (απελευθερώνουν δραστικές ουσίες μόνο στα άνω τοιχώματα της στοματικής κοιλότητας).

3. Μην καταναλώνεις κρύες ή καυτερές τροφές γιατί ο ήδη ερεθισμένος σου λαιμός θα ερεθιστεί περισσότερο.

4. Πιες ζεστά ροφήματα για ενυδάτωση, αλλά και για να μαλακώσει ο λαιμός και έτσι να περιοριστεί ο πόνος.

5. Μην κάνεις μπουκώματα με αλκοόλ γιατί εκτός από μια ολιγόλεπτη ανακούφιση δεν πρόκειται να σε βοηθήσει στον πόνο του λαιμού. Συχνά μπουκώματα μάλιστα μπορούν να προκαλέσουν και έγκαυμα στον λαιμό.

6. Χρησιμοποίησε ειδικές καραμέλες, φαρμακευτικές παστίλιες (απελευθερώνουν τις δραστικές ουσίες αργά και για αρκετά λεπτά) και σπρέι που θα βρεις στα φαρμακεία. Οι παστίλιες ακόμη περιέχουν αντιβακτηριδιακές και αντιϊκές ιδιότητες.

7. Για έντονο πονόλαιμο πάρε κάποιο αντιφλεγμονώδες φάρμακο και για ήπιο πόνο κάποιο αναλγητικό.

8. Να τρως υγιεινές τροφές, να καταναλώνεις πορτοκαλάδες που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C για να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου και να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες.

9. Αν έχεις φαρυγγίτιδα που οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο ο γιατρός σου θα σου δώσει πιθανότατα κάποια αντιβίωση. Μην πάρεις όμως αντιβίωση αν δεν σου το συμβουλεύσει ο γιατρός σου.

   Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα