Υπάρχουν παράγοντες και λάθη που συχνά κάνεις τα οποία κοστίζουν στο χρώμα και τη λάμψη των μαλλιών σου!

Το νερό

Το νερό από μόνο του είναι ικανό να κάνει ζημιά! Το νερό φουσκώνει τις ίνες των μαλλιών και ανυψώνει την επιδερμίδα, επιτρέποντας στα μόρια της υδατοδιαλυτής χρωστικής στη ρίζα των μαλλιών σας… να ξεφύγει.

Βαριά Προϊόντα Styling

Αν και φαίνεται αντιφατικό, ορισμένα λάδια για τα μαλλιά και οροί λάμψης που χρησιμοποιείς για να μαλακώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου, με την πάροδο του χρόνου, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα! Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά περιέχουν συστατικά όπως σιλικόνη, η οποία επικάθεται στο στρώμα της επιδερμίδας των μαλλιών.

Τα εργαλεία styling που εκπέμπουν θερμότητα

Τα εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα καίνε τα μαλλιά στην κυριολεξία! Όσο πιο ταλαιπωρημένη είναι η επιδερμίδα του κεφαλιού, τόσο πιο εύκολη είναι η απορρόφηση του νερού που οδηγεί στην απώλεια του χρώματος και να κάνει την απόχρωση των μαλλιών σας να φαίνεται θαμπή.

Η έλλειψη χρήσης Conditioner

 Δεν είναι μόνο η χρήση ενός conditioner σε συνδυασμό με προϊόντα ενυδάτωσης απαραίτητη για τη διατήρηση της φωτεινότητας του χρώματος, αλλά και μια μάσκα για τα μαλλιά, ανεξάρτητα από την υφή τους, είναι ζωτικής σημασίας.

Η ακτινοβολία UV

 Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να οδηγήσουν στη διάσπαση της ρίζας, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει το ξεθώριασμα στο χρώμα των μαλλιών. Επίσης, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει έναν μακρύ κατάλογο παρενεργειών, όπως να κάνουν τα μαλλιά ξηρά, εύθραυστα, θαμπά, και δύσκολα στο χτένισμα.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!