Για ένα δυναμωτικό πρωινό!

Πως θα τη φτιάξεις;

  • Κόβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, κάθετα στα τέσσερα και κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτές λωρίδες (τις γωνίες με την πολύ φλούδα τις αφαιρούμε).
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις λωρίδες από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό.
  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη την αποθηκεύουμε σε βάζο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 πορτοκάλια (300 γρ.)
  • 1 λεμόνι (130 γρ.)
  • 250 γρ. χυμό από πορτοκάλι
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!