Χορταστικό και με λίγες θερμίδες!

Πως θα τις φτιάξεις;

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές

Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος

Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά

Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια

Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα φρούτα

 

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 480 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. βρώμη
  • 1 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ κοφτή κανέλα
  • κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Πηγή: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!