Φρόντιζε να συνοδεύεις κάθε γεύμα σου με μια υγιεινή και ξεχωριστή σαλάτα!

Πως θα τη φτιάξεις;

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Σε ένα ταψί (20 * 30 εκ.) προσθέτουμε μία λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο ταψί μας και απλώνουμε να πάνε παντού.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing μυρωδικών.

Σε ένα μούλτι ή γουδί χτυπάμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

Αφού έχουν κρυώσει τα ρεβίθια μας τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το dressing μυρωδικών και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Τι θα χρειαστείς;

300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. κουρκουμά

½ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

35 γρ. κουκουνάρι

30 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

50 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

50 γρ. κάπαρη

αλάτι

πιπέρι

Για το dressing μυρωδικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμενο

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Είσαι έτοιμη γι'αυτό; Moelleux σοκολάτας!

Μους λευκής σοκολάτας με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσους