Ο σολομός είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείς να φάς. Είναι ένα πολύ ελαφρύ αλλά ουσιαστικό γεύμα, ειδικά αν προσπαθείς να μειώσεις την πρόσληψη κρέατος και να χάσεις βάρος.

Μπορείς να φάς σολομό με πολλούς τρόπους, από ψητό μέχρι σούσι. Οι διεθνείς κατευθυντήριες διατροφικές γραμμές συνιστούν τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, βοηθούν στην ενίσχυση της «καλής» χοληστερόλης (HDL) και στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL). Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), ένα συγκεκριμένο είδος ωμέγα-3 λιπαρού οξέος έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη μείωση της συνολικής χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες πηγές τροφίμων για το DHΑ. Mε την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνη Β12, ο σολομός μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.Τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα του σολομού μπορούν να είναι επωφελή για την εντερική υγεία, ενώ έχουν και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.  Διάβασε ακόμη:

6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Τέσσερα δυναμωτικά smoothies για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι!