Η επιλογή της σωστής σκυλοτροφής δεν είναι ένα απλό ζήτημα και θα σου πάρει αρκετό χρόνο για να τη διαλέξεις. Εάν είσαι τυχερή και εμπιστευτείς έναν άνθρωπο που γνωρίζει από κατοικίδια μπορεί να το καταφέρεις με την πρώτη, αλλά αν ο σκύλος σου είναι «περίεργος» τότε ατύχησες. Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις πριν κατασταλάξεις στη τροφή που θα αγοράσεις στον σκύλο σου:

  1. Ανάλογα με την ηλικία του: Επιβάλλεται να επιλέξεις τη σκυλοτροφή αναλόγως με το στάδιο ζωής το οποίο διανύει. Αν ο σκύλος σου γεννήθηκε πρόσφατα δεν μπορείς να του αγοράσεις τροφή για ενήλικες.
  2. Σε σχέση με το βάρος του: Αν ο σκύλος σου είναι υπέρβαρος, δε μπορείς να του πάρεις σκυλοτροφή πλούσια σε θερμίδες. Πρέπει να αγοράσεις μια τροφή χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Αν όμως ο σκύλος σου είναι πολύ αδύνατος, καλό θα ήταν να προτιμήσεις μία πλούσια τροφή σε βιταμίνες και θερμίδες.
  3. Σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο: Όπως και εσύ έχεις αγαπημένες τροφές, έτσι έχει και ο μικρός τετράποδος φίλος σου. Υπάρχουν για παράδειγμα σκυλιά που δεν προτιμούν το μοσχάρι και αγαπούν το σολομό. Αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβεις από τα πρώτα του κιόλας γεύματα και καλό θα ήταν αν δεν την τρώει να του πάρεις άλλη.
  4. Με βάση την ενεργητικότητα του και τις συνήθειες του: Αν έχεις ένα πολύ ενεργητικό και υπερκινητικό σκύλο, χρειάζεσαι πολυβιταμινούχα σκυλοτροφή και μερικές φορές και συμπληρώματα.

   Διάβασε ακόμη:

Έξυπνοι τρόποι να απαλλαγείς από τις τρίχες του σκύλου σου

Πέντε βήματα για να συμπαθήσει ο σκύλος σου το αυτοκίνητο