Μπορεί το καθάρισμα του μπάνιου για τις περισσότερες από εσάς να είναι μια αγγαρεία και να το μισείτε όσο τίποτε άλλο στον κόσμο ωστόσο πάντα υπάρχει ένα φωτεινό σημείο ελπίδας και ανακούφισης. Ναι μεν θα πρέπει να καθαρίσεις το μπάνιο σου, ωστόσο αν υιοθετήσεις μερικές από τις συνήθειες που ακολουθούν η συχνότητα καθαρισμού θα παραταθεί.

  1. Βούρτισε τα δόντια σου κοιτώντας χαμηλά. Όσο περίεργο και αν ακούγεται οι περισσότεροι από εμάς, για να μην πούμε όλοι, βουρτσίζουμε τα δόντια μας κοιτώντας τον καθρέφτη πράγμα το οποίο ευθύνεται για τις δεκάδες φυσαλίδες που πετάγονται δεξιά και αριστερά τόσο στον καθρέφτη όσο και στον νεροχύτη.  Έχει παρατηρηθεί πως αν έχεις σκυμμένο το κεφάλι κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος οι περισσότερες φυσαλίδες πέφτουν εντός νεροχύτη. Μπορεί να ακούγεται αφελές ωστόσο θα σε γλιτώσει από το καθάρισμα του καθρέφτη.
  2. Σκούπισε τους τοίχους του ντους. Το να καθαρίζειε με τις ώρες τους τοίχους του ντους κάθε τρεις μήνες δεν είναι και το ιδανικό όταν μπορείς να αφιερώνεις μόνο ένα λεπτό μετά από κάθε ντους. Ο καθαρισμός της μπανιέρας και των τοίχων μετά από κάθε ντους από την υγρασία σας βοηθά στο να την απομακρύνεις άμεσα πριν καλά καλά περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναλογίσου πόσα υπολείμματα από σαμπουάν και αφρόλουτρα μένουν στη μπανιέρα σου αν κάνετε καιρό να την καθαρίσεις.
  3. Μπάνιο και μακιγιάζ. Μπορεί το μακιγιάζ να είναι μια «βρώμικη» διαδικασία για το μπάνιο, ωστόσο πρέπει και αυτό να γίνεται. Για να μην λερώνεται το μπάνιο σου μετά από το καθημερινό σου μακιγιάζ, μπορείς να απλώσεις στον πάγκο του μπάνιου σου μεγάλη επιφάνεια νωπού χαρτιού και να κάνεις ανενόχλητη το μακιγιάζ σου. Υπολείμματα σκιάς, ρουζ και make-up θα πέφτουν στο ήδη βρεγμένο χαρτί και δεν θα λερώνουν τα πάντα γύρω τους.
  4. Κράτησε το πάτωμα στεγνό. Επειδή μετά από κάθε ντους που κάνεις αντικρίζεται στο πάτωμα μια μικρή λίμνη από νερό και αφρόλουτρο επιβάλλεται να το διατηρείς στεγνό. Καθάρισε καλά το νερό με μια στεγνή σφουγγαρίστρα και στη συνέχεια μια πετσέτα απορροφητική που έχεις γι’ αυτή τη χρήση θα πάρει όλα τα νερά.


  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)