Μπορεί να νομίζεις πως δεν σε αφορά και να μην δίνεις και τόσο σημασία στον τύπο της λίμας, στο ότι δανείζεσαι τη λίμα της κολλητής σου κτλπ. Κι όμως μπορείς να σώσεις τα νύχια σου με μόνο 4 κανόνες.

Εισαγωγή στα βασικά λοιπόν!

Κανόνας νο 1: Δεν κάνουν όλες οι λίμες για όλους τους τύπους νυχιών! Υπάρχουν 3 υλικά που χρησιμοποιούνται και κατατάσσουν τις λίμες σε χάρτινες, μεταλλικές και γυάλινες. Οι χάρτινες είναι για σκληρά νύχια. Οι μεταλλικές είναι πιο ανθεκτικές από τις χάρτινες και έχουν την ίδια επίστρωση υλικού. Οι γυάλινες είναι λίγο πιο ακριβές από τις υπόλοιπες, ενδείκνυνται για νύχια που ξεφλουδίζουν και πραγματικά κάνουν θαύματα.

Κανόνας νο 2: Όχι απότομες κινήσεις. Ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ξέχνα το! Η λίμα μπορεί να σου κόψει το δέρμα και πάνω της ζουν ένα σωρό βακτήρια. Άσε που το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικά κάκαδα και πετσάκια γύρω από τα νύχια.

Κανόνας νο 3: Οι λίμες δεν είναι κοινόχρηστες. Οι δερματολόγοι φωνάζουν για αυτό. Στα μαθήματα μανικιούρ είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις. Ειλικρινά τώρα αν ήξερες πόσες μυκητιάσεις μπορούν να μεταφερθούν από μια λίμα θα τρελαινόσουν. Για αυτό λοιπόν να φροντίζεις πάντα να έχεις την προσωπική σου λίμα και να την απολυμαίνεις μετά από κάθε χρήση με οινόπνευμα ή με ειδικό αντί-βακτηριδιακό υγρό.

Κανόνας νο 4: Μην λιμάρεις με ότι να ναι την επιφάνεια του νυχιού. Άλλο λίμα και άλλο buffer φίλη μου. Το buffer και μόνο αυτό έχει δικαίωμα να επισκέπτεται την επιφάνεια του νυχιού. Πέρνα το πολύ μια με δύο φορές αλλιώς θα μειώσεις τις στρώσεις του νυχιού και θα το καταστρέψεις.



  Διάβασε ακόμη:

Αντιμετώπισε τους μύκητες στα νύχια σου με φυσικό τρόπο

Τrend alert: Νύχι λευκό για καλοκαίρι μαγικό!