Πεθύμησα ψαράκι… Να βγω την Κυριακή το μεσημέρι να φάω σαν άνθρωπος θαλασσινά και να πιώ ουζάκι. Μετά σκέφτεσαι που να πάω η δόλια και τι θα πληρώσω. Ε, λοιπόν όλα λύνονται με μπακαλιάρο ψητό!

Για να σε βάλω στο κλίμα: Τα εστιατόρια «Ο ψητός μπακαλιάρος» βρίσκονται σε Ηράκλειο, Χαλάνδρι και Γλυφάδα. Επέλεξα τη Γλυφάδα για να δέσει όμορφα η κυριακάτική μου βόλτα. Το focus point είναι ό,τι με 13 € (8 € για τα πιτσιρίκια της παρέας) θα φας και θα πιείς όσο, μα όσο αντέχεις! Το επίσης θετικό είναι ότι όλα είναι φρέσκα, ψαρεμένα από την όμορφη Χαλκίδα.

Αν είσαι γνήσια ψαροφάγος τότε είσαι στο σωστό άρθρο οπότε διάβασε προσεκτικά.

Παραγγέλνεις και όμορφες μεριδούλες ξεκινούν να καταφθάνουν η μία μετά την άλλη μπροστά σου σε μια παρέλαση θαλασσινών. Το σέρβις είναι αξιοθαύμαστα τάχιστο. Παραγγέλνεις ξανά και ξανά μέχρι να σκάσεις χορτάσεις (χο χο). Καλαμαράκια, τσιπουρίστες,  γαριδούλες, μυδοπίλαφο, μύδια αχνιστά, γαυράκι ξυδάτο ακόμα και γαριδομακαρονάδα! Επίσης έχουν τέλειες ποικιλίες για ούζο και τσίπουρο!

Ανάλογα την εποχή θα βρεις και διαφορετικούς ψαρομεζέδες (γόπα, σκουμπρί, μελανούρι, μπακαλιάρο και ούτω κάθε εξής) διότι ως γνωστόν κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο!

Και δώστου πάλι παραγγελία! Και το αλκοόλ να ρέει άφθονο!

Περιορισμός υπάρχει στο γεγονός ότι αν δεν έχεις τελειώσει ένα πιάτο δεν μπορείς να παραγγείλεις δεύτερο από το συγκεκριμένο είδος κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό νομίζω. Επίσης στην fix τιμή περιλαμβάνεται ένα αναψυκτικό της επιλογής σου. Το αλκοολούχα δεν υπάγονται σε περιορισμό!

Το μαγαζί ήταν γεμάτο. Βρήκα να κάτσω δίπλα στην πόρτα επειδή άργησα να ξυπνήσω και να πάω. Ο κόσμος ερχόταν και έφευγε. Το ίδιο και τα ψαρικά με κατεύθυνση από το πιάτο στο στομάχι μου! Πίστεψα ότι θα με βγάλουν φωτογραφία, θα την αναρτήσουν έξω από την πόρτα του μαγαζιού και θα μου απαγορεύουν μελλοντικά την είσοδο.

Το εν κατακλείδι συμπέρασμα είναι πως κάποιος είχε μια πάρα μα πάρα πολύ καλή ιδέα και την εφάρμοσε σε τρία εστιατόρια. Διάλεξε που σε βολεύει, βάλε 13€ στην τσέπη και έφυγες!  Διάβασε ακόμη:

Ξέρουμε που θα φας το καλύτερο pancake της Αθήνας!

Φύγαμε για πρωινό στο αγαπημένο Theory Bar & More!