Το παιδάκι σου αρχίζει και μεγαλώνει και το ίδιο και τα μαλλάκια του. Όταν τα μαλλιά έχουν μακρύνει τόσο πολύ που ενοχλούν το παιδί, τότε θα πρέπει να το κουρέψεις. Καλό είναι μετά την πρώτη φορά να το κουρεύεις κάθε δύο μήνες περίπου. Επίσης τα πρώτα μαλλιά που μακραίνουν, κάνουν «ουρές» και αισθητικά δεν είναι ωραίο το αποτέλεσμα.

Για το αν θα κουρέψεις παιδί στο σπίτι ή στο κομμωτήριο, εξαρτάται καθαρά από τις δεξιότητές σου. Μερικές μαμάδες τα καταφέρνουν πολύ καλά. Αν πάλι δεν τα καταφέρνεις, κάνε το εξής: Πάρε μια μέρα το παιδί μαζί σου στο κομμωτήριο και άφησε το να δει πώς σου φτιάχνουν τα μαλλιά σου. Έτσι θα καταλάβει ότι δεν γίνεται κάτι τρομερό εκεί, ούτε ότι θα πονέσει. Πλέον, υπάρχουν και ειδικά κομμωτήρια για παιδιά, διαμορφωμένα έτσι ώστε να κάνουν το κούρεμα να μοιάζει με παιχνίδι. Αν δεις ότι το παιδί δεν είναι έτοιμο, μην το πιέσεις. Δοκίμασε πάλι μετά από λίγο.

Να θυμάσαι ότι πολλά παιδιά δεν θέλουν να αποχωρίζονται πράγματα ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι είναι τα μαλλιά τους, τα νύχια τους κλπ. Θέλει υπομονή μέχρι τελικά να γίνει το κούρεμα καθώς θέλει και λίγο χρόνο να ασχοληθεί πρώτα ο κομμωτής με τα μαλλιά του, να τα πιάσει και να δείξει στο παιδί ότι δεν πρόκειται να πονέσει ή να πάθει κάτι. Πολλά παιδιά φοβούνται το σπρέι που ψεκάζουν για να βραχεί το μαλλί, οπότε καλύτερα να το πας με λουσμένα μαλλιά. Αν δεν βρεις παιδικό κομμωτήριο, μπορείς να έχεις μαζί σου παιχνιδάκια να το απασχολήσεις , ή ακόμα να ζητήσεις να βάλουν στην τηλεόραση του κομμωτηρίου ένα παιδικό κανάλι.

 

   Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί