Το λευκό είναι ένα καθαρό αλλά και απέριττο χρώμα, που έχει κάνει δυναμική επιστροφή στη διακόσμηση. Ο λόγος; Συνδυαζόμενο με τα κατάλληλα χρώματα δίνει βάθος, στιλ και ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε χώρο. Παρακάτω θα δεις πώς μπορείς να σπάσεις τη μονοτονία του λευκού και να δημιουργήσεις ζεστούς και ελκυστικούς χώρους.

Οι 50 αποχρώσεις του λευκού: Συνδύασε συγγενικούς τόνους του λευκού στη διακόσμηση των χώρων σου, συνδυάζοντας ιβουάρ, μπεζ και ανοιχτά γκρι αντικείμενα ή έπιπλα. Αν σου αρέσουν οι έντονες αντιθέσεις, απέφυγε το αυστηρό μαύρο και προτίμησε πιο ζεστά χρώματα, όπως είναι το σκούρο καφέ, το μοβ, το κίτρινο-κροκί και το γκρι-ανθρακί.

Μεταλλικά αντικείμενα: Αποτελούν τη νέα hot τάση και, παράλληλα, ταιριάζουν απόλυτα με το λευκό. Προτίμησε αντικείμενα σε σκούρες αποχρώσεις του ορείχαλκου ή του χρυσού για να δώσεις στο χώρο σας μία διακριτική νότα λάμψης και θαλπωρής.

Υφή: Οι διαφορετικές υφές δίνουν ζωή σε κάθε ουδέτερο χώρο. Μπορείς να συνδυάσεις απαλά υφάσματα με ξύλινα ακατέργαστα έπιπλα ή να δώσεις μία αίσθηση ζεστασιάς ντύνοντας το δάπεδό του χώρου σου με χαλιά, μοκέτες ή φλοκάτες σε off-white αποχρώσεις. Αν θέλεις να ενισχύσεις το οπτικό ενδιαφέρον του χώρου σου, τα δερμάτινα έπιπλα και τα χνουδωτά διακοσμητικά μαξιλάρια θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Χρωματιστά ριχτάρια: Μια πολύ ωραία ιδέα για να κάνεις τον λευκό σου χώρο να δείχνει πιο ζεστός είναι να διακοσμήσεις τους καναπέδες με όμορφα, χρωματιστά ριχτάρια. Όχι μόνο θα αποκτήσουν στιλ αλλά θα κάνουν τον χώρο να δείχνει και πολύ πιο ζεστός.

   Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Βρήκαμε στο Pinterest τις πιο όμορφες shabby chic κουζίνες για να πάρεις ιδέες!