Κλασικές και σταθερές αξίες! Σου παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες ταινίες όπως αυτές ψηφίστηκαν στο IMDb ξεκινώντας αντίστροφα:

#10 Fight Club (1999)

Υπάλληλος γραφείου βαριέται τη ζωή του και μπλέκει με έναν τύπο που φτιάχνει «και καλά» σαπούνια.  Ο τύπος είναι ιδρυτής του Fight Club ήτοι αγώνες πυγμαχίας που στήνονται σε υπόγεια. Ο τύπος επίσης δεν είναι αυτός που φαίνεται. Ωραίο, νοσηρό, αναρχικό.

#9 The Good, the Bad and the Ugly (1966)

Δύο πιστολέρο που δεν μιλάνε πια, πρέπει να συνεργαστούν ξανά κατόπιν εξομολόγησης ετοιμοθάνατου στρατιώτη πως σε κάποιο νεκροταφείο βρίσκονται θαμμένα χρυσά νομίσματα. Έλα όμως που τα νομίσματα αυτά τα ψάχνει και κάποιος άλλος. Γουέστερν, έτσι για αλλαγή!

#8 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Τρίτη και τελευταία ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο Φρόντο, ο Σαμ, ο Γκάνταλφ φλερτάρουν με το θάνατο προκειμένου να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Δεν πήρε τυχαία 11 Όσκαρ.

#7 Pulp Fiction (1994)

Κάποιοι λένε πως αυτή η ταινία του Ταραντίνο είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Θα μπορούσε κάλλιστα. Οι ιστορίες δύο πληρωμένων δολοφόνων, ενός ύποπτου μποξέρ και μιας ναρκομανούς συζύγου γκάγκστερ ενίοτε συναντιούνται. Κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα των Καννών.

#6 Schindler's List (1993)

Εξαιρετική βιογραφική ταινία του Oscar Schindler. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Schindler καταφέρνει να σώσει τις ζωές εκατοντάδων Εβραίων παρουσιάζοντας τους ως εξειδικευμένους εργάτες του εργοστασίου του.

#5 12 Angry Men (1957)

Οι 12 ένορκοι ελληνιστή. 12 ένορκοι λοιπόν πρέπει να βγάλουν μια απόφαση για μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Οι 11 κρίνουν ένοχο τον νεαρό κατηγορούμενο. Ο 12ος θέλει να επανεξετάσουν όμως τα στοιχεία.

#4 The Dark Knight (2008)

Ο Μπάτμαν, ο Γκόρντον, ο Γενικός Εισαγγελέας Χάρβεϊ Ντεντ και η Βοηθός Εισαγγελέα Ρέιτσελ Ντοζ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά τον Τζόκερ. Εξαιρετική ερμηνεία του Heath Ledger στην τελευταία του ταινία.

#3 The Godfather: Part II (1974)

Υπέροχη πραγματικά συνέχεια της πρώτης ταινίας «Ο νονός» με διεισδυτική ματιά στο παρελθόν του Ντον Κορλεόνε.

#2 The Godfather (1972)

Αριστουργηματική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο.  Σκηνοθετημένη από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα αφηγείται τη δράση μιας ιταλικής μαφιόζικης οικογένειας που ζει στην Αμερική.

#1 The Shawshank Redemption (1994).

Η τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, όπως μεταφράστηκε ο τίτλος της ταινιάρας αυτής που μας παρουσιάζει τη φιλία 2 ισοβιτών, του Άντι Ντιφρένς και Έλις Ρέντινγκ στην κρατική φυλακή Σόσανκ. Προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ, δεν κέρδισε κανένα, και ακολούθησε απογοητευτική πορεία στα box offices.

   Διάβασε ακόμη:

Café de Flore: Μια ιστορία αγάπης που κρατάει για πάντα!

Έξι ταινίες μόδας που πρέπει να δεις και δεν είναι το Sex and The city