Τα κάνουμε όλες...γι΄αυτό δίνουμε προσοχή!

1. Χρησιμοποιείς παλιές βούρτσες
Κάθε φορά που τελειώνεις το χτένισμα πρέπει να καθαρίζεις τις βούρτσες και τις χτένες από τις τρίχες και τα υπολείμματα των προϊόντων styling γιατί μεταφέρουν μικρόβια πάλι στο κεφάλι σου. Μια φορά το μήνα φρόντιζε να τις μουλιάζεις για λίγα λεπτά σε νερό και μαγειρική σόδα για να απομακρύνεις ό,τι βλαβερό υπάρχει πάνω τους.

2.Πιάνεις τα μαλλιά σου με σφιχτό λαστιχάκι
Η μόδα των 90's είναι πολύ πιο φιλική με τα μαλλιά σου. Αν δεν θέλεις να λανσάρεις αυτό το λουκ τουλάχιστον προσπάθησε να μην πιάνεις τα μαλλιά σου με λαστιχάκια που δεν έχουν υφασμάτινη επικάλυψη για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας.
3. Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολλά χημικά
Βάφεις συνέχεια τα μαλλιά σου και δεν έχεις σε τίποτα να περάσεις ντεκαπάζ και να κάνεις ανταύγειες μετά από το σκούρο καστανό που είχες. Όλα αυτά καταστρέφουν τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να χάνουν τη λάμψη και την ελαστικότητά τους. Καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον κομμωτή σου για τα διάφορα είδη θεραπειών που υπάρχουν για να τα βοηθήσεις να συνέλθουν.

4. Βάζεις το πιστολάκι και το ψαλίδι για τις μπούκλες σε υψηλή θερμοκρασία
Η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία αφυδατώνει τα μαλλιά και προκαλεί ψαλίδα και άγριες άκρες (ξέρεις αυτές που μοιάζουν σαν οπτικές ίνες και τσιμπάνε). Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει το medium στο ψαλίδι για τις μπούκλες και ο αέρας από το πιστολάκι πρέπει να είναι υποφερτός στο πίσω μέρος της παλάμης σου. Αν τα μαλλιά σου όμως είναι δύσκολα στο styling και χρειάζονται περισσότερη θερμοκρασία για να στρώσουν τότε μην ξεχνάς ποτέ να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν προστασίας.
5. Δεν χρησιμοποιείς προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα
Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει τα μαλλιά σου, τα κάνει θαμπά και άτονα. Η σωστή ενυδάτωση πριν το πιστολάκι είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ.

6. Δεν κουρεύεσαι όσο συχνά πρέπει
Λατρεύεις τα μαλλιά σου και αρνείσαι να τα κουρέψεις γιατί είναι επιτέλους στο μήκος που θέλεις. Αν θέλεις όμως να μείνουν υγιή και χωρίς ψαλίδα χρειάζεται να κουρεύεις ένα δάχτυλο τις άκρες σου κάθε δύο μήνες. Αν δεν το κάνεις θα καταλήξεις με άτονα μαλλιά που έχουν σπασμένες και άγριες άκρες. Άσε που η ψαλίδα δεν θα τους επιτρέψει να μακρύνουν περισσότερο.
7. Χτενίζεις *δυνατά* τα μαλλιά σου από τη ρίζα προς τις άκρες

Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου «δυνατά» από τη ρίζα υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η τρίχα και να μπλεχτούν οι άκρες ακόμη περισσότερο. Την επόμενη φορά δοκίμασε να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε 2- 3 τμήματα και ξεκίνα να τα χτενίζεις απαλά πρώτα από τη μέση και κάτω (για να ξεμπλεχτούν τυχόν κόμποι) και μετά από τη ρίζα προς τα κάτω. Έτσι και δεν θα καταστρέψεις τις άκρες σου και δεν θα ξεριζώσεις τρίχες στο πέρασμά σου.

8. Χτενίζεις τα μουσκεμένα σου μαλλιά με λάθος βούρτσα
Όταν τα μαλλιά σου είναι μούσκεμα είναι πιο ευαίσθητα καθώς έχουν ανοίξει τα λέπια της τρίχας και είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο από ότι όταν είναι στεγνά. Προτίμησε μια χτένα με αραιά δόντια για να μην καταστρέψεις την τρίχα και να για να μην χειροτερέψεις την ψαλίδα.

9. Βάζεις μεγάλες ποσότητες προϊόντων στα μαλλιά σου
Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις στα μαλλιά σου είναι να απομακρύνεις τα φυσικά τους έλαια. Για αυτό απόφυγε να φορτώνεις τα μαλλιά σου με παραπάνω από όσο χρειάζονται λακ/ αφρό/ σέρουμ γιατί αυτό που θα καταφέρεις είναι τα βαρύνεις και να μην τα αφήσεις να αναδείξουν τη φόρμα τους. Να θυμάσαι πως γενικά είναι καλύτερα να ξεκινάς με λίγη ποσότητα και να προσθέτεις παραπάνω αν χρειαστεί από το να το παρακάνεις.
10. Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν
Πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Όταν τα βάφεις π.χ πρέπει να χρησιμοποιείς κάποιο που να κρατάει το χρώμα ζωντανό ενώ παράλληλα ενυδατώνει σωστά τα μαλλιά σου. Βέβαια την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσεις όταν συμβαίνουν και άλλες αλλαγές στη ζωή σου, όπως εγκυμοσύνη ή το άγχος στη δουλειά και να δοκιμάσεις σαμπουάν που δυναμώσει τα μαλλιά σου για να αποφύγεις την τριχόπτωση.

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!