Όταν λέμε σγουρά εννοούμε τις μπούκλες, αλλά και αυτά που δεν είναι ούτε ίσια ούτε μπούκλες και απλά φουσκώνουν, αυτά που φριζάρουν και χάνουν το σχήμα τους, οτιδήποτε ξεφεύγει από την ευθεία γραμμή και σου προκαλεί πανικό. Έχουν ένα καλό, δε μαρτυρούν εύκολα πότε ήταν η τελευταία φορά που τα έλουσες. Αν έχεις και εσύ σγουρά μαλλιά, ακολούθησε τις εξής συμβουλές:

1. Απόφυγε να τα λούζεις κάθε μέρα. Γιατί όπως είπαμε, και να λαδώσουν δεν φαίνεται.  Όσο πιο πολύ τα λούζεις, τόσο πιο συχνά θα κυκλοφορείς με φριζαρισμένο - φουντωμένο - ατίθασο μαλλί. 

2. Αγόρασε μια καινούρια βούρτσα για τα μαλλιά σου. Φρόντισε να είναι μεγάλη, με μεγάλα δόντια και να χτενίσεις τα μαλλιά σου πολύ απαλά όταν είναι νωπά. Το ξέρω ότι έκανες το αντίθετο, μια από τα ίδια και γω. Μην τα χτενίζεις πια σαν να τα μισείς όταν είναι εντελώς βρεγμένα.

3. Κάνε συνδυασμούς προϊόντων. Εσύ ξέρεις τι αποτέλεσμα θες να πετύχεις, οπότε προτίμησε τα αντίστοιχα προϊόντα. Φήμες λένε ότι ο αφρός δεν καταστρέφει την τρίχα όπως νομίζαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι μπορείς να τελειώνεις ένα μπουκαλάκι πριν την κάθε σου έξοδο.

4. Να στεγνώνεις τα μαλλιά σου για να αποτρέψεις το φριζάρισμα. Να τα στεγνώνεις όσο πιο καλά μπορείς. Η φυσούνα μπορεί να σε βοηθήσει στο στέγνωμα. Μην σπας με τα δάχτυλα σου τις μπούκλες, γιατί θα τους δώσεις περισσότερο όγκο. Α και να μην κουνιέσαι όταν έρχεται ο ζεστός αέρας πάνω τους, αν το καλοσκεφτείς το εφαρμόζουν και στο κομμωτήριο αυτό.

5. Να χρησιμοποιείς απαραίτητα λάδι για τα θρεπτικά συστατικά του, για να είναι μαλακά και να τα έχεις υπό έλεγχο - ειδικά αν έχεις χοντρή τρίχα. Και να μην ξεχάσεις να προτιμάς τα σαμπουάν και τις μαλακτικές κρέμες που προορίζονται για σγουρά μαλλιά.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!