Δουλειά, άγχος, νεύρα και κούραση λαμβάνουν χώρα στο καθημερινό μενού. Λογικό είναι μέσα στην εβδομάδα να μην υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος για βόλτες με τα παιδιά σου αλλά για το Σαββατοκύριακο δε χωράνε δικαιολογίες. Τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή σας και ανυπομονούν για το πότε θα ασχοληθείς δημιουργικά μαζί τους. Άλλωστε υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση για ένα γονέα από το να βλέπει το παιδί του να είναι ευτυχισμένο και να περνάει όμορφα;

Να λοιπόν πώς μπορείς να περάσεις το χρόνο σου παρέα με τα παιδιά σου το Σαββατοκύριακο:
1. Πάρε τα παιδιά σου και πηγαίνετε μια εκπαιδευτική βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η εμπειρία αυτή σίγουρα θα τα ενθουσιάσει, αφού θα γνωρίσουν όλα τα ζωάκια και θα έχουν να συζητάνε ό,τι τους κίνησε την περιέργεια.
2. Allou Kidom: Υπάρχει παιδί που να μη λατρεύει τα λούνα πάρκ; Δε νομίζουμε να μπορεί να διασκεδάσει κάπου αλλού περισσότερο. Αγόρασε ολοήμερο βραχιολάκι και μείνε εκεί μέχρι τελικής πτώσεως.
3. Βόλτα στον Παιδότοπο του Φλοίσβου: Είναι ο μεγαλύτερος παιδότοπος των Βαλκανίων. Η μέρα σου μπορεί να περάσει τέλεια εκεί, καθώς στους χώρους του θα βρεις παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, mini soccer, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, εστιατόριο και καφετέρια.
4. Δύο ακόμα ωραίες προτάσεις είναι να πάτε θέατρο ή σινεμά. Επέλεξε μια διασκεδαστική παράσταση στο θέατρο, βάλτε τα καλά σας και πηγαίνετε να την απολαύσετε. Εναλλακτικά και το cinema είναι μια πολύ καλή ιδέα. Άφησε τα παιδιά σου να διαλέξουν την ταινία που επιθυμούν, κάνε μια εξαίρεση και επέτρεψε τους γλυκούς πειρασμούς και πατατάκια και πηγαίνετε να δείτε μαζί μια παιδική ταινία. Θα το εκτιμήσει.
5. Κάνε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Όπως για παράδειγμα μπορείτε να πάτε να κάνετε κάρτ, ιππασία, βόλτα στο βουνό. Τα πρωτότυπα πράγματα είναι αυτά που τα ενθουσιάζουν και τα χαροποιούν
6. Τέλος, αν διαθέτεις χρήματα, επέλεξε ένα Σαββατοκύριακο που θα έχει καλό καιρό και πηγαίνετε μια μονοήμερη ή και διήμερη εκδρομή. Είναι καλό για τα παιδιά να αλλάζουν παραστάσεις. Περάστε το χρόνο σας γνωρίζοντας το νέο μέρος, δείτε αξιοθέατα.

 

   Διάβασε ακόμη:

Πρώτη φορά μανούλα; Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο

Άκου την έρευνα: Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο!