Τα χαλιά στο υπνοδωμάτιό είναι από τα πιο σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία. Δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι και προσθέτουν χρώμα και υφή στην εικόνα του χώρου. Ανακάλυψε ποιο είναι το ιδανικό χαλί για το δωμάτιο σου, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

1. Μέτρησε το υπνοδωμάτιο: Είναι σημαντικό να μετρήσεις τις διαστάσεις του υπνοδωματίου σου για να αποφύγεις εξαρχής τα λάθη. Αν έχεις πόρτες που ανοίγουν για παράδειγμα, θα πρέπει να τις λάβεις υπόψη σας για τις διαστάσεις του χαλιού που πρόκειται να αγοράσεις, γιατί θέλεις να αφήσεις χώρο για να ανοίγουν. Αν έχεις βαριά έπιπλα που δεν σκοπεύεις να μετακινήσεις, υπολόγισε τα και αυτά.

2. Συντόνισε τα χρώματα: Τα χαλιά σε χρώματα που ταιριάζουν με την διακόσμηση και το ύφος του υπνοδωματίου θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Φρόντισε να περιέχουν χρώματα από το κρεβάτι, τους πίνακες και τις κουρτίνες. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια πιο έντονη πατέντα χρωμάτων και σχεδίων, μπορείς να τα συνδυάσεις με μεγάλα μαξιλάρια που θα βρίσκονται στο κρεβάτι σου, για να δημιουργήσεις ένα αρμονικό εφέ.

3. Βρες τη διάθεση: Επέλεξε χαλιά που ταιριάζουν στη διάθεση και το στιλ του υπνοδωματίου σου. Για ένα παραδοσιακό υπνοδωμάτιο, ένα μονόχρωμο χαλί με κλασικά σχέδια είναι ιδανικό. Τα οριεντάλ σχέδια ταιριάζουν με πολλά στιλ. Τα μεγάλα και φωτεινά σχέδια ενδεχομένως να αναστείλουν τη χαλαρωτική διάθεση του υπνοδωματίου, ωστόσο αν θέλεις μια «ανεβασμένη» διάθεση, μπορείς να διαλέξεις ένα χαλί με γεωμετρικά σχήματα όπως με ρίγες.

4.Τοποθέτησε το στο σωστό σημείο: Κάλυψε μια μεγάλη περιοχή του υπνοδωματίου, κάτω από το κρεβάτι και σε μικρή απόσταση από τους τοίχους, αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα κλασικό στιλ στο υπνοδωμάτιό σου. Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση λέει πως μπορείς να αφήσεις το ένα τρίτο του πατώματος εκτεθειμένο, τοποθετώντας το χαλί στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Οι διάδρομοι στις πλευρές του κρεβατιού είναι μια ιδανική επιλογή για υπνοδωμάτια που φιλοξενούν ζευγάρια, καθώς η συμμετρία κρατάει το δωμάτιο σε ισορροπία και δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κάθε πλευρά  Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Βρήκαμε στο Pinterest τις πιο όμορφες shabby chic κουζίνες για να πάρεις ιδέες!