Το κρεπάρισμα δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται, αλλά κρύβει κάποια μικρά κόλπα στην τεχνική του, που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, χωρίς σπασίματα και ψαλίδα.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζεις πως να κινείς την βούρτσα. Προκειμένου να δημιουργήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να κινείς την βούρτσα και στις δύο κατευθύνσεις (πάνω και κάτω). Σε περίπτωση που έχεις λεπτή τρίχα, θα πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτική και ίσως μερικές φορές είναι προτιμότερο να κάνεις λιγότερες κινήσεις προς μία κατεύθυνση. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να επιλέξεις τα κατάλληλα εργαλεία. Γι’ αυτό μια τσατσάρα ή μια βούρτσα κρεπαρίσματος είναι οι ιδανικές, προκειμένου να αποκτήσεις τον επιθυμητό όγκο, κάνοντας το κρεπάρισμα με πολύ ήπιο τρόπο. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα, αν θέλεις μια εξαιρετικά λεία και απαλή όψη.

Συνίσταται ιδιαίτερα να κρεπάρεις τα μαλλιά σου, μια μέρα μετά το λούσιμο και όχι ακριβώς μετά το ντους. Ωστόσο, αν θελήσεις να το κάνεις αμέσως μετά το στέγνωμα, καλό θα ήταν να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν για όγκο και μια μαλακτική κρέμα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας προϊόντα, όπως ενισχυτές της ρίζας, μπορείς να έχεις ένα πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Έτσι, προκειμένου να κρεπάρεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα καταστρέψεις, θα πρέπει πρώτα να τα στεγνώσεις και να δημιουργήσεις την κατεύθυνση προς την οποία θα κάνειςτο κρεπάρισμα. Στη συνέχεια, χώρισε σε μικρές τούφες τα μαλλιά που θέλεις να δουλέψεις και ασχολήσου με κάθε μία ξεχωριστά. Οι κινήσεις του κρεπαρίσματος θα πρέπει να γίνονται από τις ρίζες προς τις άκρες και η ένταση της έλξης σου είναι ζωτικής σημασίας. Αφού τελειώσεις, ψέκασε την τούφα με λίγη λακ για να ασφαλίσεις το αποτέλεσμα και προχώρησε στην επόμενη. Στο τέλος, χτένισε ελαφρώς την επιφάνεια της κρεπαρισμένης τούφας, έτσι ώστε να κάνεις το αποτέλεσμα πιο φυσικό και ολοκληρωμένο.

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!