Και λουκουμάδες και μπανάνα! Σλοουυυρπ!

Πως θα τους φτιάξεις;

  • Προσθέτουμε μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα, προσοχή δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (10 * 20 εκ.) που έχουμε αλευροβουτυρώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα
  • Ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει καλά το κέικ μας κόβουμε σε φέτες πάχους 4 εκ. Κάθε φέτα την κόβουμε σε 9 ίσα κυβάκια περίπου 4 εκ.
  • Στη συνέχεια,  βάζουμε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και με το μαγειρικό θερμόμετρο υπολογίζουμε να φτάσει 180 ° C το λάδι.
  • Βάζουμε σε ένα πλατύ σκεύος την κανέλα και τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν πιάσει θερμοκρασία το λάδι μας ρίχνουμε σε δόσεις τα κυβάκια μας και αφήνουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα αφαιρούμε από το λάδι και τα ρίχνουμε στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
  • Περνάμε κάθε πλευρά από το μείγμα και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν για 7-10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό σοκολάτας.

 

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες, σε κομμάτια
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1  αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½  κ.γ. μαγειρική σόδα, κοφτή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 150 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 600 γρ. ηλιέλαιο
    200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
  • παγωτό σοκολάτας για σερβίρισμα

Πηγή: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!