• Είναι καυτερό, μου είπαν
  • Άντε καλέ, είπα. ΕΓΩ; Εγώ που βάζω ταμπάσκο στο τοστ; Γατάκια…

Ε και πήγα. Τελικά ήταν. Καυτερό. Πολύ!

Πρώτη φορά λοιπόν σε ινδικό, κατόπιν συνεννόησης με τη σερβιτόρα και διαβεβαίωσης της πως τρώμε καυτερά, καταλήξαμε στο μενού: ρύζι με λαχανικά και ψωμάκι φλάτ γεμιστό με άσπρο τυρί (θύμιζε κάτι από το δικό μας τηγανόψωμο), chicken curry, chicken butter masala και κρασί!

Αν η κλίμακα μέτρησης καυτερών φαγητών οριοθετούνταν από το 1 έως το 10 θα βαθμολογούσα τα ανωτέρω Chicken curry και Chicken butter masala με 100! Έτσι, αγκαλιά με 1 λίτρο νερό πέρασαμε ένα βράδυ γευσιγνωσίας!  Τι ταμπάσκο - το έπαιζα και ιστορία τρομάρα μου- ηττήθηκα κατά κράτος!

Το ψωμάκι με το τυρί και το ρύζι ήταν άψογα (ευτυχώς δεν έκαιγαν) και συνόδεψαν επάξια τα κυρίως. Εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να φάω σκέτη μπουκιά από chicken curry!!!

Όμως ήταν όλα σούπερ ντουπερ νόστιμα και έδωσαν τη διαφορετική χροιά που ήθελα στο βράδυ μου. Αυτός ήταν ο σκοπός άλλωστε!

To νούμερο 1 εντυπωσιακό πάντως ήταν το γεγονός πως έβλεπες Ινδούς να τρώνε εκεί. Αναλογίσου αν εσύ θα έτρωγες φασολάκια λαδερά κάπου στο εξωτερικό για να καταλάβεις τι σου λέω. Το νούμερο 2 εντυπωσιακό ήταν ότι με 20 ευρώ το πολύ έτρωγαν άνετα 2 άτομα. Το νούμερο 3 ήταν πως το σέρβις είναι ευγενέστατο και πολύ εξυπηρετικό.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο από κρεατικά όσο και από χορτοφαγικά πιάτα. Δεν είναι όλα καυτερά, μπορείς να ρωτήσεις και το προσωπικό να σε κατευθύνει. Ωστόσο όσο και αν νομίζεις πως τρως καυτερά και όσο και αν το παρακάνεις με το πιπέρι να ξέρεις ότι η ινδική κουζίνα δεν αστειεύεται! 

Εννοείται ότι θα ξαναπάω (με λιγότερη μαγκιά) μόνο που θα ξεκινήσω με κάτι πιο light!

Θα βρεις το Indian Masala στην Ερμού 129, κοντά στη στάση του ηλεκτρικού στο Θησείο.  Διάβασε ακόμη:

Ξέρουμε που θα φας το καλύτερο pancake της Αθήνας!

Φύγαμε για πρωινό στο αγαπημένο Theory Bar & More!