Θέλουμε γλυκό και το θέλουμε τώρα.
Πως θα τα φτιάξεις;
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Σπάμε την μια συσκευασία μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170΄βαθμούς.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε την ζάχαρη & ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.
- Στην επιφάνεια τοποθετούμε μια στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα & ψήνουμε για 25′ – 30′ λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια. Σερβίρουμε με παγωτό.
Τι θα χρειαστείς;
250 γρ. βούτυρο
440 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
70 γρ. κακάο
2 βανίλιες
50γρ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
150γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
80γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
100 γρ. καρύδια
2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα
Πηγή συνταγής: Άργυρώ Μπαρμπαρίγου, www.argiro.gr
Διάβασε ακόμη: