Θέλουμε γλυκό και το θέλουμε τώρα.

Πως θα τα φτιάξεις;

  1. Βουτυρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Σπάμε την μια συσκευασία μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170΄βαθμούς.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε την ζάχαρη & ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.
  3. Βάζουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.
  4. Στην επιφάνεια τοποθετούμε μια στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα & ψήνουμε για 25′ – 30′ λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια. Σερβίρουμε με παγωτό.

 

Τι θα χρειαστείς;

250 γρ. βούτυρο

440 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

70 γρ. κακάο

2 βανίλιες

50γρ. αλεύρι

2 πρέζες αλάτι

150γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια

80γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια

100 γρ. καρύδια

2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα

 

Πηγή συνταγής: Άργυρώ Μπαρμπαρίγου, www.argiro.gr



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!