Τα μαυράκια στη μύτη δεν είναι κάτι παραπάνω από κανονικά σπυράκια μόνο που δεν έχουν δέρμα να τα καλύπτει. Δεν τα καλύπτει δέρμα γιατί δημιουργούνται μέσα στους πόρους και είναι μαύρα γιατί το σμήγμα και τα διάφορα που περιέχουν οξειδώνονται με τον αέρα και μαυρίζουν.

Οι πιθανότητες να μην απαλλαγείς ποτέ εντελώς είναι μεγάλες αλλά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όλη η διαφορά θα γίνει με τον σωστό καθαρισμό, καθημερινά και πιο εντατικά μια φορά την εβδομάδα.

Το μυστικό είναι η μαγειρική σόδα! Ανάμειξε μια κουταλιά μαγειρική σόδα με νερό ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή πάστα και βάλε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σου για 7 λεπτά (για να ανοίξουν οι πόροι).

Πέρασεε την πάστα στα σημεία που έχεις μαυράκια (μύτη, μέτωπο, πιγούνι ή και πλάτη) και κάνε απαλό, πολύ απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου για ένα λεπτό.Τώρα χαλάρωσεε και περίμενε 10 λεπτά. Η μαγειρική σόδα θα απολεπίσει και θα αφαιρέσει το προϊόν από τους πόρους σου αφήνοντας το δέρμα σου πεντακάθαρο. Τελείωσε με λίγο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και επανέλαβε μια φορά την εβδομάδα ή όποτε βλέπεις πως χρειάζεται.

   Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!