Η απολέπιση προσώπου είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας σου καθώς αφαιρεί τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος και αποφράσει τους πόρους από ρύπους και μικρόβια. Ωστόσο καλό θα ήταν να προσέξεις κάποια θέματα που ίσως αγνοείς.

  • Η καλύτερη ώρα να κάνεις απολέπιση είναι το βράδυ. Αφαιρείς όλους τους ρύπους και καθαρίζεις σε βάθος την επιδερμίδα προετοιμάζοντάς την να δεχτεί την κρέμα νύχτας. Μην ξεχνάς πως το δέρμα αναπλάθεται με διπλάσια ταχύτητα όταν κοιμάσαι οπότε φρόντισε όταν απλώνεις την κρέμα νυκτός να μην είναι φραγμένοι οι πόροι του δέρματος.
  • Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να απολλεπίσεις το πρόσωπο χωρίς να προκαλέσεις φλεγμονές και να διατηρήσεις το σμήγμα και την υγρασία της επιδερμίδας σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Αν έχεις ακμή απέφυγε κάθε μορφή απολέπισης καθώς είναι πολύ πιθανό μεταφέρεις μικρόβια από το ένα σημείο του προσώπου στο άλλο και να κάνεις την κατάσταση χειρότερη.
  • Η απολέπιση πρέπει να διαρκεί για 30 – 60 δευτερόλεπτα, να έχει κυκλική φορά με πολύ πολύ απαλές κινήσεις για να μην προκαλέσεις φλεγμονή που θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες.

Τέλος, θα πρέπει να ξεπλένεις με χλιαρό προς κρύο νερό για να συσφίξουν οι πόροι της επιδερμίδας  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!