Η μυωπία θεωρείται αποτέλεσμα ενός συνδυασμού γενετικών (κληρονομικών) και περιβαλλοντικών παραγόντων που εμποδίζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη του ματιού. Σύμφωνα με νέες ανακαλύψεις επιστημόνων από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου (LSHTM), οι πιθανότητες εμφάνισης μυωπίας είναι δυνατό να μειωθούν εάν ληφθεί ένα βασικό μέτρο πρόληψης στην παιδική ηλικία.

Οι επιστήμονες συνιστούν σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους για όλα τα παιδιά, αφού διαπίστωσαν ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δρα προστατευτικά για τα μάτια, τουλάχιστον όσον αφορά τη μυωπία.

Παλαιότερα τα μικρά παιδιά περνούσαν πολύ χρόνο εκτός σπιτιού, παίζοντας στην αυλή του σπιτιού ή κάνοντας ποδήλατο στον δρόμο. Πλέον, μένουν κλεισμένα μέσα στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας με ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτή η μεταβολή αποδεικνύεται βλαβερή για τα μάτια των παιδιών.

Η θετική επίδραση της ακτινοβολίας UVB φαίνεται να είναι μεγαλύτερη στα πρώτα χρόνια της ζωής. Πρέπει λοιπόν να ενθαρρύνεις το παιδί σου να δραστηριοποιείται εκτός σπιτιού. Άλλωστε, το όφελος θα είναι διπλό, αφού πέραν της προστασίας των ματιών το παιδί θα ασκείται και περισσότερο.

   Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί