Οι φίλοι, λένε, είναι η οικογένεια που επιλέγεις... Και αυτή είναι η αλήθεια. Επιλέγεις να μοιράζεσαι τη ζωή σου με ανθρώπους με τους οποίους περνάς καλά, ταιριάζεις και έχεις κοινά ενδιαφέροντα. Σε αντίθεση με τους συγγενείς που δεν τους επιλέγεις, οι φίλοι σου είναι άνθρωποι τους οποίους έχεις βάλει εσύ στη ζωή σου. Γι'αυτό και οι σχέσεις σου μαζί τους είναι συχνά οι μακροβιότερες της ζωής σου. 

Η παρουσία των φίλων στη ζωή είναι τόσο σημαντική για την ψυχική ισορροπία, ώστε όταν δεν έχεις φίλους, δημιουργείς ένα κενό που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή στη ζωή σου έχεις ανάγκη από συνοδοιπόρους, για να μοιράζεσαι μαζί τους όλα όσα σου συμβαίνουν.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που νιώθουν πως δεν χρειάζονται φίλους και αρκούνται στους συγγενείς και τον σύντροφό τους. Ωστόσο, από την παιδική ηλικία, έχεις ανάγκη από ανθρώπους με τους οποίους να βαδίζεις μαζί, που να σε συμβουλεύουν και να τους συμβουλεύεσαι και να μοιράζεσαι μαζί τους ότι δεν θα μπορούσες ποτέ να μοιραστείς με τους γονείς ή τον σύντροφό σου. 

Οι παιδικές φιλίες είναι συνήθως οι πιο σταθερές. Οι επιστήμονες, πάντως, τονίζουν ότι σε κάθε κύκλο της ζωής μπορείς να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να επιλέξεις νέους φίλους. Ωστόσο, συνήθως όταν μεγαλώνεις κάνεις φιλίες πιο δύσκολα.

 

   Διάβασε ακόμη:

25 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την κολλητή σου μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Μαζέψαμε δέκα γνωμικά για τη φιλία που θα ταυτιστείς!