Το φιλαρισμα στα μαλλιά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Φιλάρισμα από φιλάρισμα διαφέρει ως προς το αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τoν τρόπο και την γωνία που κόβεται η τρίχα, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε το σχήμα των μαλλιών μας.

Οι τεχνικές φιλαρίσματος είναι οι εξής:

Slicing: Το slicing είναι μια τεχνική που αφαιρεί χωρίς κοπή, μικρά τμήματα μαλλιών. Tο ψαλίδι οδηγείται κατά μήκος ενός τμήματος των μαλλιών κλείνοντας με ελαφρά πίεση των λεπίδων και τραβώντας προς τα έξω. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το σημείο που κόβονται τα μαλλιά και από το αραίωμα. Για παράδειγμα, αν θέλεις όγκο στη ρίζα, τότε το κούρεμα θα πρέπει να ξεκινάει από ψηλά για να ελαφρύνει τα μαλλιά από το βάρος τους. Αυτή η τεχνική είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσεις το πολύ βάρος και να αποκτήσουν τα μαλλιά σου κίνηση και σχήμα. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται συχνά στα πολύ σγουρά μαλλιά για να βοηθήσει στην αφαίρεση όγκου. Ιδανικό και για ίσια, χωρίς όγκο μαλλιά.

Twist cutting: Είναι ή τεχνική η οποία οι τούφες των μαλλιών είναι στριφογυριστές και το ψαλίδι ανοιχτό κυλάει κατά μήκος τους με πλαγιαστή τη λεπίδα και αφαιρεί μαλλιά ενώ τα φιλάρει ταυτόχρονα, ξεκινώντας από τη μέση των μαλλιών έως τις άκρες. Επίσης αυτή η τεχνική αφαιρεί βάρος από τα μαλλιά. Δίνει επίσης κίνηση και είναι περισσότερο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται σε σπαστά μαλλιά.

Point cutting: Άλλη μια τεχνική που είναι απαραίτητη για τα σγουρά μαλλιά είναι το Point Cutting ή αλλιώς «chipping» γίνεται χρησιμοποιώντας το ψαλίδι σε κλειστή γωνία για να δημιουργηθούν μύτες. Αφού τελειώσεις το φιλαρισμα, κόβεις τις άκρες από έξω προς τα μέσα διαγώνια κρατώντας μικρή γωνία κοπής για να δημιουργήσεις στις άκρες των μαλλιών μύτες. Έτσι αποφεύγεις να δημιουργηθούν μπούκλες στο τελείωμα, που και μήκος αφαιρούν και δίνουν την αίσθηση του μπουκωμένου.

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!