Το μολύβι ματιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ μιας γυναίκας. Δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το νεσεσέρ της, ενώ χρειάζεται να ξέρει πώς να το χρησιμοποιεί σωστά για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Σκληρό ή μαλακό; Τα μολύβια ματιών διαχωρίζονται σε σκληρά και μαλακά, ανάλογα με την υφή τους. Τα σκληρά μολύβια είναι περισσότερο κατάλληλα για τη σχεδίαση της γραμμής του πάνω βλεφάρου. Είναι περισσότερο σταθερά, δε μουτζουρώνονται, αλλά γράφουν και πιο δύσκολα, δηλαδή συνήθως χρειάζονται περισσότερες στρώσεις, για να αναδειχθεί το περίγραμμα που προσπαθείς να δημιουργήσεις.

Εάν στο περίγραμμα θέλεις να περιλάβεις και το εσωτερικό κάτω βλέφαρο, τότε καλύτερα να επιλέξεις ένα μαλακό μολύβι, το οποίο δε θα ερεθίζει το μάτι και δε θα χρειάζεται πολλές στρώσεις, για να αποδώσει το χρώμα του. Είναι σημαντικό το μολύβι που θα επιλέξεις να είναι υποαλλεργικό. Τα μαλακά μολύβια είναι ιδανικά και για το εφέ των smokey eyes, καθώς σβήνονται εύκολα με μία μπατονέτα προς την κατεύθυνση που θέλεις.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα είναι καλύτερο να προτιμάς τα σκληρά μολύβια, προκειμένου το μακιγιάζ σου να μη μουτζουρώνεται και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.  Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!