Βάζουμε στο αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο γλυκό την λατρεμένη σοκολάτα!!!!

Πως θα τα φτιάξεις;

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα , να βράσουν.
  • Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
  • Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° Cστον αέρα.
  • Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε στο μπολ. 
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Αν ανακατέψουμε περισσότερο το μείγμα θα ξεράσει τα λάδια του και δεν θα έχουν ωραία σύσταση τα γλυκάκια μας.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 25-30 γρ. το κάθε ένα) και πιέζουμε με μία τρυπητή κουτάλα(αράχνη) ή ένα πιρούνι κρατώντας το ανάποδα για να δώσουμε το γνωστό σχήμα.
  • Τα τοποθετούμε όλα σε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο ένα ένα τα ταψάκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. 
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μέλι και τα καρύδια. 

Τι θα χρειαστείς;

Για το σιρόπι

  • 250 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα, αποξηραμένα
  • ½  πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
  • 75 γρ. μέλι 

Για το μείγμα 1

  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼  κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½  κ.γ. μαγειρική σόδα

Για το μείγμα 2

  • ½  κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα Nestlé Dessert, ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. τριμμένα καρύδια

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!