Υπέροχα να τα προσθέσεις στη σαλάτα σου!
Πως θα τα φτιάξεις;
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120° C στον αέρα.
- Κόβουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι, τις μισές φέτες ψωμιού σε μικρά κυβάκια και επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες.
- Κόβουμε πολύ προσεκτικά, δεν πιέζουμε το ψωμί καθόλου για να μην χαλάσει το σχήμα του.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι για το ανακάτεμα για να μην τα λιώσουμε).
- Με το που πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα απλώνουμε καλά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το σκόρδο.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Άμα τα χρησιμοποιήσουμε καυτά θα πανιάσουν.
Τι θα χρειαστείς;
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
Διάβασε ακόμη: