Ένα γλυκό που θα σε ρωτάνε όλοι πως το έφτιαξες!
Πώς θα τα φτιάξεις:
Εκτέλεση για τις μαρέγκες
- Στο μίξερ με το σύρμα ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι ή το ξυνό.
- Με το που αφρίσουν καλά ξεκινάμε να ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γιαλιστερή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο τα οποία τα έχουμε περάσει από σίτα και τα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.
- Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Στο πίσω μέρος από τις λαδόκολλες σχεδιάζουμε 3 κύκλους διαμέτρου 10 εκ.
- Ξεκινώντας από το κεντρο του κάθε κύκλου ξεκινάμε να γεμίζουμε τους κύκλους που έχουμε σχηματίσει με τη μαρέγκα.
- Φτάνοντας στην περιφέρεια του κάθε κύκλου φτιάχνουμε και από ένα στεφάνι ύψους 1 εκ. γύρω γύρω.
- Ετοιμάζουμε έτσι 6 στρογγυλές φωλίτσες μαρέγκας και αν μας περισσέψει μείγμα κάνουμε μερικά μαρεγκάκια πάνω στα ταψιά στο πλάι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1,5-2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.
- Κλείνουμε το φούρνο, αφήνουμε το φούρνο μισάνοιχτο και τα ταψιά μέσα μέχρι να κρυώσει.
- Τις μαρέγκες μπορούμε να τις έχουμε ετοιμάσει και δέκα μέρες πριν και να τις αποθηκεύσουμε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.
Εκτέλεση για τα αχλάδια
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα που να χωράει όμως όλα τα αχλάδια σε μια στρώση.
- Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν ωραία οι γεύσεις.
- Παράλληλα καθαρίζουμε τα αχλάδια, κρατώντας όμως το κοτσάνι τους.
- Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε και τα σπόρια τους τρυπώντας τα μόνο από τη βάση.
- Με το που περάσουν τα 10 λεπτά βάζουμε και τα αχλάδια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μέχρι μέσα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζουμί.
- Διατηρούμε τα αχλάδια στο ψυγείο για αρκετές μέρες μέχρι να τα χρειαστουμε.
Εκτέλεση για τη μους
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη.
- Όταν η κρέμα πήξει και κάνει ωραίες κορυφές ανατεύουμε σε αυτήν τη λιωμένη σοκολάτα.
- Προσοχή, η σοκολάτα να μην είναι πολύ καυτή.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε από μια μαρέγκα σε κάθε πιάτο.
- Γεμίζουμε τη φωλιά με τη σοκολατένια σαντιγί.
- Βάζουμε στην κορυφή από ένα αχλάδι και συνοδεύουμε αν θέλουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Πηγή: akispetretzikis.com
Τι θα χρειαστείς:
Υλικά για τις μαρέγκες
- 4 ασπράδια
- μια πρέζα αλάτι ή ξινό
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- 20 γρ κακάο
Υλικά για τα αχλάδια
- 750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 10 κόκους πιπέρι
- 6 αχλάδια καθαρισμένα ολόκληρα
Υλικά για τη μους
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για τη διακόσμηση λιωμένη σοκολάτα (100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη)
Διάβασε ακόμη: