Εδώ και πολλά χρόνια έχει διαπιστωθεί πως μια γυναίκα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει έναν άντρα και να κάνει λαμπρή καριέρα σε οποιοδήποτε επάγγελμα και να επιλέξει, ακόμα και στα δυσκολότερα. Εκεί έξω υπάρχουν μερικές επιτυχημένες γυναίκες που όχι μόνο φέρνουν εις πέρας την δουλειά τους, αλλά διαπρέπουν και δεν κουράζονται να περπατούν από το πρωί μέχρι το βράδυ πάνω στα δωδεκάποντα γοβάκια τους. Ποιές είναι οι πιο αγαπημένες συνήθειες αυτών των πετυχημένων γυναικών και πώς θα τους μοιάσεις; Η απάντηση έρχεται παρακάτω.

1. Οι επιτυχημένες γυναίκες κρατούν ημερολόγιο - ατζέντα: μόνο μια πολύ συγκροτημένη και καλά οργανωμένη γυναίκα θα μπορούσε να συνδυάσει άψογα καριέρα και προσωπική ζωή χωρίς να χρειάζεται τις υπερδυνάμεις της κατγούμαν. Τι χρειάζεται απαραίτητα; Μα φυσικά ένα προσωπικό ημερολόγιο που θα λειτουργεί και σαν ατζέντα στην οποία θα σημειώνεις τα πιο σημαντικά ραντεβού τόσο της καριέρας όσο και της οικογένειας. Οι υπενθυμίσεις του κινητού τηλεφώνου είναι καλές αλλά όχι αρκετές. Μόνο οι σημειώσεις που γράφεις μόνη στο ημερολόγιο θα χαραχτούν στη μνήμη σου και δεν θα χάσεις ούτε εκείνο το σημαντικό ραντεβού αλλά ούτε και την επίδειξη μπαλέτου της μικρής σου κόρης. Να είσαι συνεπής στα ωράρια σου και να μην δεσμεύεσαι ότι θα παραστείς κάπου που είναι αδύνατον να γίνει πραγματικότητα.

2. Οι επιτυχημένες γυναίκες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προς όφελός τους: το ίντερνετ αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να πουλήσεις τη δουλειά σου ή να πάρεις ιδέες για το πώς προόδευσαν άλλες γυναίκες στον τομέα σου. Μην φοβάσαι να γίνεις διαδικτυακή φίλη με τους πελάτες σου. Ακόμα και η δημιουργία ενός γκρουπ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο θα αύξανε την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες σου.

3. Οι επιτυχημένες γυναίκες έχουν πρωτότυπες ιδέες και δεν αντιγράφουν ποτέ: μην πηγαίνεις με τον όχλο αλλά σκέψου διαφορετικά. Μόνο η πρωτοτυπία σου και η ξεχωριστή σου σκέψη θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και φυσικά να αναγνωριστεί το ταλέντο σου. Κι αν μέχρι σήμερα πήγες μπροστά κλέβοντας ιδέες ή αντιγράφοντας, μην επαναπαύεσαι. Ο κλέφτης και ο ψεύτης χαίρονται μόνο τον πρώτο χρόνο.

4. Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν πέφτουν θύμα της καταναλωτικής μανίας: αντίθετα είναι έξυπνες και δεν σκορπούν τα χρήματά τους από δω και από κει. Φυσικά δεν είναι κακό να ανταμείβεις τον εαυτό σου με κάποιο αγαθό μετά από μια μεγάλη επαγγελματική επιτυχία ή αναγνώριση αλλά φρόντισε να διαχειρίζεσαι τα χρήματα που βγάζεις έξυπνα και όχι σαν άμυαλο και σπάταλο κοριτσάκι.

5. Οι επιτυχημένες γυναίκες πιστεύουν στον εθελοντισμό: να είσαι γενναιόδωρη σε όλους τους τομείς της ζωής σου και θα ανταμειφθείς για την συμπεριφορά σου αυτή. Αν έχεις χρήματα διέθεσε κάτι από το υστέρημά σου σε άπορους. Αν έχεις ένα χάρισμα, μην σταματάς να προσπαθείς να το περάσεις και στους γύρω. Οι μελλοντικοί σου εργοδότες θα χαρούν να έχουν στην ομάδα τους ένα άτομο που τα καταφέρνει στο κομμάτι ρης επικοινωνίας και με τους πελάτες και με τους άλλους εργαζομένους και συνάμα έχει χρόνο και να προσφέρει εθελοντική εργασία σε όποιον το έχει ανάγκη.

6. Οι επιτυχημένες γυναίκες αγαπούν και προσέχουν τον εαυτό τους πάνω απ' όλα: σίγουρα θα πρέπει να είσαι γενναιόδωρη με τους γύρω σου αλλά μην ξεχνάς τον εαυτό σου. Διάθεσε χρόνο και χρήμα για να φροντίσεις τόσο την εξωτερική σου εμφάνιση όσο και την υγεία της ψυχής σου. Φτιάξε νύχια και μαλλιά, κάνε γιόγκα και πιλάτες, τρέξε στο γυμναστήριο και αγάπα εαυτόν!

7. Οι επιτυχημένες γυναίκες ξέρουν τι είναι το ποιό σημαντικό πράγμα στη ζωή τους: φυσικά για κάθε ημέρα και σε κάθε φάση της ζωής της, το τι είναι πιο σημαντικό είναι διαφορετικό. Αρκεί να έχεις τα μάτια ανοιχτά να το ανακαλύπτεις σωστά κάθε φορά.

 

Πηγή: womenonly.gr

   Διάβασε ακόμη:

10 επαγγέλματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες

Σε ενδιαφέρει: Νέες θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος