Τα ταλαιπωρούμε καθημερινά αλλά μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εμφάνισή τους. Ο λόγος για τα μαλλιά μας που παρόλο που περνάνε τα πάνδεινα μπορεί να δείχνουν όμορφα χάρη σε καλά και κρυμμένα μυστικά.

  1. Λάβε αρκετή πρωτεΐνη

Η βασικότερη συμβουλή, που αφορά στην υγεία των μαλλιών, είναι η σωστή διατροφή. Η πρόσληψη αρκετής ποσότητας σιδήρου και πρωτεΐνης είναι σημαντική για την υγεία της τρίχας. Είτε κάνεις καθιστική, είτε περισσότερο δραστήρια ζωή, η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

  1. Έλεγχε την πρόσληψη βιταμινών και αν χρειαστεί κάνε χρήση συμπληρωμάτων

Τα επίπεδα του σιδήρου στον οργανισμό είναι σημαντικά για την υγεία των μαλλιών. Το φαινόμενο όμως της σιδηροπενικής αναιμίας είναι συχνό στις γυναίκες, λόγω του μηνιαίου κύκλου τους, γι΄αυτό και η πρόσληψη βιταμινών και στοιχείων, όπως είναι τα Ω-3 λιπαρά, η βιταμίνη D και πολυβιταμίνες με σίδηρο, ίσως είναι αναγκαία για την ενίσχυση του οργανισμού με τα κατάλληλα εφόδια για την ενδυνάμωση και συνολική υγεία της τρίχας.

  1. Επένδυσε στη σιλικόνη

Δεν υπάρχουν μαγικά προϊόντα που να εξασφαλίζουν υγιή μαλλιά, αλλά αν θέλεις την καλύτερη δυνατή προστασία για τα μαλλιά σου, προτίμησε προϊόντα με βάση τη σιλικόνη. Η σιλικόνη, αγκαλιάζει την τρίχα και την θωρακίζει λίγο περισσότερο απέναντι στα άλλα προϊόντα με τα οποία θα την επιβαρύνεις. Σε κάθε προϊόν που αγοράζεις τσέκαρε αν η σιλικόνη είναι ένα από τα πρώτα συστατικά του, είτε με αυτό το όνομα, είτε ως διμεθικόνη.

  1. Προσοχή στην οικιακή κομμωτική

Το πρόβλημα με όσους περιποιούνται τα μαλλιά τους στο σπίτι είναι ότι δεν μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα του κεφαλιού τους και σε τι κατάσταση αυτό βρίσκεται, όταν το επιβαρύνουν με προϊόντα styling. Πρακτικές που συχνά προκαλούν βλάβη στα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού, όταν γίνονται στο σπίτι είναι το ίσιωμα, η βαφή και ακόμα και το στέγνωμα αν γίνεται σε καθημερινή βάση.

Καλό θα ήταν να προσαρμόσεις τις συνήθειές σου ώστε να μην τα υποβάλλεις σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από μια φορά την εβδομάδα και καλό θα ήταν να μειώσεις τις φορές που τα ισιώνεις. Δεν απαγορεύονται αυτές οι πρακτικές, αλλά καλό είναι να γίνονται σε μια λογική συχνότητα.

  1. Ποτέ μην ισιώνεις βρεγμένα μαλλιά με το καυτό σίδερο

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στο σπάσιμο. Καλύτερα να στεγνώνεις ελαφρώς τα μαλλιά σου και μετά να χρησιμοποιείς το σίδερο για να τα ισιώσεις. Το ζεστό σίδερο πάνω στα βρεγμένα μαλλιά είναι απαγορευτικό.

  1. Μην αφήνεις το προϊόν στα μαλλιά σου παραπάνω από τον χρόνο που ενδύκνειται

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στους χρόνους που υποδεικνύουν οι συσκευασίες των εκάστοτε προϊόντων και παρά το μυρμήγκιασμα και το τσούξιμο που νιώθουν τα διατηρούν παραπάνω χρόνο, αγνοώντας τις επιβλαβείς συνέπειες. Καλύτερα να μην είσαι ένας από αυτούς.

  1. Εαν στο κομμωτήριό σου, πονάς περισσότερο παρά χαλαρώνεις, τότε ήρθε η ώρα να βρεις άλλο

Το κομμωτήριο είναι μια μικρή πολυτέλεια που προσφέρουμε στον εαυτό μας και τίποτα δεν πρέπει να τη χαλάει, όπως είναι για παράδειγμα ένας αδιάφορος κομμωτής που θα ξεχάσει τη βαφή τόσο, ώστε να αρχίσει να τσούζει και να πονάει το δέρμα του κεφαλιού. Όσο ωραία και αν σε κουρεύει, δεν είναι ο κατάλληλος για σένα και μάλλον για κανέναν. Βρες άλλο κομμωτήριο που όχι μόνο θα περιποιείται τα μαλλιά σου αλλά και εσένα την ίδια.

  1. Απόφυγε τα στιλιζαρισμένα χτενίσματα

Μην αγνοείς τον πόνο που νιώθεις όταν σφίγγεις πολύ τις πλεξούδες σου ή φοράς δεκάδες τσιμπιδάκια. Ο πόνος σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι πιέζεις κάτι που δεν αντέχει τόση πίεση και αυτού του είδους η κακομεταχείριση είναι που οδηγεί συχνά σε φαινόμενα αλωπεκίασης. Διατήρησε χαλαρές τις κοτσίδες σου και μην τσιτώνεις το δέρμα της κεφαλής σε βαθμό πόνου, γιατί αν μη τι άλλο, θα πονοκεφαλιάσεις.

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!