Κανείς δεν γνωρίζει το δέρμα του προσώπου σου καλύτερα από σένα. Παρόλο, όμως, που μπορείς να επισημάνεις αμέσως ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό επάνω σου, τις περισσότερες φορές δεν είσαι σίγουρη για το τι ακριβώς είναι αυτό. Έτσι, οι πιο πολλοί άνθρωποι καταλήγουν απλά να το αγνοούν και αυτό μπορεί να αποδειχτεί η χειρότερη δυνατή επιλογή.

Αντί να εικάζεις κάθε φορά σχετικά με τι μπορεί να σου συμβαίνει, δες τι ακριβώς σημαίνει για την υγεία σου μια αλλαγή στο χρώμα του δέρματός σου:

Όταν το χρώμα του δέρματος είναι κιτρινωπό:

Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να πάσχεις από carotenemia. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου το σώμα έχει υψηλότερα ποσοστά β-καροτένιου, που συνήθως οφείλεται σε μεγάλη κατανάλωση από καρότα, κολοκύθες και γλυκοπατάτες. Η carotenemia δεν είναι κάτι σοβαρό που θα πρέπει να σε ανησυχήσει ιδιαίτερα. Το χρώμα σου θα επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα μόλις ρυθμίσεις και πάλι την διατροφή σου. Η κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ίκτερου, μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση που προκαλείται από προβλήματα στο συκώτι. Ο ίκτερος θα προκαλέσει επίσης κιτρινισμό και στα μάτια του πάσχοντος.

Όταν υπάρχει πολύ χλωμή απόχρωση δέρματος:

Το χρώμα του δέρματος καθορίζεται από την ποσότητα της μελανίνης που υπάρχει στον οργανισμό σου. Τα άτομα με πιο χλωμή επιδερμίδα έχουν λιγότερη μελανίνη. Εάν παρατηρήσεις μια ξαφνική και σοβαρή αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας σου προς το χλωμό/άσπρο μπορεί να οφείλεται απλά σε μια αλλαγή στη ροή του αίματος και όχι στην ποσότητα μελανίνης. Όταν, ωστόσο, ένα άτομο δεν έχει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν αρκετό οξυγόνο στους ιστούς, μπορεί να πάσχει από αναιμία. Εκτός από το χλωμό χρώμα στο δέρμα η αναιμία χαρακτηρίζεται επίσης από ένα επίμονο αίσθημα κόπωσης. Δεν είναι κάποια πολύ σοβαρή κατάσταση και συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμπληρώματα ή ακόμα και με μια αλλαγή στη διατροφή σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.

   Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!