Η αρχή των πάντων για δυνατά μαλλιά είναι η σωστή περιποίηση και φροντίδα τους ήδη από το μπάνιο, την ώρα δηλαδή που λούζεσαι. Δες, λοιπόν, τι θα πρέπει να αποφεύγεις ή ποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξεις την ώρα που λούζεσαι.

1. Χρησιμοποιίεισαι το σωστό σαμπουάν με το σωστό τρόπο

Ειναι κάτι απλό, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αρχικά λάθος σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών τους και έπειτα το εφαρμόζουν μόνο κατά μήκος των μαλλιών τους, ξεχνώντας να κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμη και στον αυχένα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το λούσιμο σε αυτές τις περιοχές είναι απαραίτητο μιας και εκεί συσσωρεύονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

2. Όχι στην υπερβολική ποσότητα σαμπουάν

Απόφυγε την υπερβολική χρήση σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών αλλά και γενικότερα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

3. Απόφυγε το ζεστό νερό

Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι ο,τι πιο χαλαρωτικό ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, δεν είναι το ίδιο ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Προτίμησε τη σίγουρη λύση του χλιαρού νερού.

4. Δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα

Όποιο τύπο μαλλιών και αν έχεις, το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί την τρίχα και μειώνει τη λάμψη της. Βέβαια, η συχνότητα λουσίματος διαφέρει για τα λιπαρά, ξηρά ή κανονικά μαλλιά.

5. Μη λούζεσαι με τις ώρες

Ακόμη και αν δεν έχεις καλύτερο από το να κάθεσαι με τις ώρες απολαμβάνοντας το μπάνιο, αρκετοί κομμωτές υποστηρίζουν ότι το λούσιμο στα μαλλιά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, μιας και με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα απαραίτητα φυσικά έλαια της τρίχας.

6. Ξέβγαλε με άφθονο νερό

Το νερό είναι αυτό που θα κάνει όλη τη δουλειά στο λούσιμο των μαλλιών σου οπότε κοίτα να μην το τσιγκουνευτείς για να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις απομακρύνει κάθε ίχνος σαμπουάν από τα μαλλιά σου.

7. Μη βουρτσίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα

Καλό θα είναι να έχεις λίγο υπομονή να στεγνώσουν τα μαλλιά σου και έπειτα να προσπαθήσεις να τα χτενίσεις, μιας και τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο δύσκολο να τα ξεμπλέξεις.

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!