Μην αφήνεις τον ύπνο να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της επιδερμίδας σου. Μπορείς να πας για ύπνο για οκτώ ώρες και στη συνέχεια, να ξυπνήσεις εντελώς ανανεωμένη και λαμπερή. Ξυπνώντας με τις μικροσκοπικές γραμμές που προκύπτουν από τον ύπνο στο πλευρό ή με το πρόσωπό σου να πιέζεται απ’ το μαξιλάρι σου κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο ανανεωμένη και αναζωογονημένη, αλλά και πιο τσαλακωμένη και ταλαιπωρημένη.

Και παρόλο που κάποιες ρυτίδες ύπνου εξαφανίζονται μετά από μισή ώρα περίπου, άλλες μπορεί να γίνουν πιο μόνιμες, καθώς μεγαλώνεις και το δέρμα σου χάνει ένα μέρος από την ελαστικότητά του. Πώς θα αντιμετωπίσεις, λοιπόν, αυτές τις ενοχλητικές γραμμές που εμφανίζονται μέσα στη νύχτα; Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις: 

1. Άλλαξε θέση στον ύπνο σου
Αν κοιμάσαι στο ένα πλευρό, είναι πιο πιθανό ν’ αποκτήσεις τις γραμμές που εμφανίζονται στην πλευρά του προσώπου σου κοντά στα μάτια. Και αν έχεις την τάση να κοιμάσαι στο ίδιο πλευρό κάθε βράδυ μπορεί να παρατηρήσεις ότι είναι πιο έντονες σε αυτό το μισό του προσώπου σου. Αν μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί ανάσκελα θα είσαι σε θέση να τις αποτρέψεις από τη διαμόρφωση σε μια συγκεκριμένη πλευρά. 

2. Άλλαξε την μαξιλαροθήκη σου   

Αν βρεις τον ύπνο στ’ ανάσεκλα πάρα πολύ δύσκολο, προσπάθησε ν’ αλλάζεις τακτικά τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες με σατέν. Το σατέν είναι μαλακότερο για το πρόσωπο και έτσι το δέρμα σου δεν θα τσαλακώνεται όταν βάζεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι. 

3. Επένδυσε σε μια καλή κρέμα ματιών 

Άπλωσε μια ισχυρή λειαντική και συσφικτική κρέμα ματιών γύρω από την περιοχή των ματιών πριν πας για ύπνο για να κρατήσει το ευαίσθητο δέρμα ενυδατωμένο και αφράτο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

4. Κάνε στο δέρμα σου μια πρωινή γυμναστική
Ξύπνησε και ενεργοποίεισαι την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας ένα απαλό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και δίνει ώθηση στην κυκλοφορία. Δοκίμασε να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό, καθώς αυτό συσφίγγει και αναζωογονεί το δέρμα μετά την βραδινή ξεκούραση. Τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσεις μια πρωινή κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη για να τονώσει και να φωτίσει το δέρμα γύρω από τα μάτια σου.

 

   Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!