Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που δε γνωρίζεις ότι βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε ένα προϊόν αποτελεί απειλή για την υγεία σου και με τι θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις.

Αντικολλητικά σκεύη: Ενώ είναι πολύ βολικό να έχεις αντικολλητικά σκεύη στο σπίτι σου, δεν είναι ασφαλή για σένα. Το υλικό που κάνει τα σκεύη μαγειρικής αντικολλητικά λέγεται πολυτετραφθοροαιθυλένιο και είναι αυτό που απελευθερώνει αέρια όταν ζεσταίνεται. Αυτά είναι τα αέρια που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία σου καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Ναφθαλίνη: Αυτά τα «αθώα» μπαλάκια που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον παλιότερα τελικά δεν είναι καθόλου χρήσιμα. Μπορεί να μην έχει αποδειχτεί ακόμα ότι η ναφθαλίνη προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο, αλλά πρόκειται για ένα υλικό το οποίο μπορεί να καταστρέψει τα κύτταρα του αίματος.

Αποσμητικά χώρου: Τα αποσμητικά χώρου περιέχουν τοξίνες οι οποίες με τον καιρό συσσωρεύονται στον οργανισμό σου και μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες σου. Καλό θα είναι να ψάξεις αποσμητικά με βιολογική πιστοποίηση.

Αντιβακτηριδιακά σαπούνια: Για πολλά χρόνια θεωρούνταν ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις μακριά τα μικρόβια. Παρόλα αυτά, τα συστατικά που περιέχουν είναι στην πραγματικότητα πολύ επικίνδυνα. Μπορεί να δημιουργήσουν ανθεκτικά βακτήρια τα οποία δεν παθαίνουν τίποτα.

Καθαριστικά φούρνου: Πολλά από τα καθαριστικά φούρνου περιέχουν διαβρωτικές ουσίες οι οποίες αν τις εισπνεύσεις ή τις καταπιείς μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα. Καλύτερα φόρεσε μάσκα και μην εισπνέεις κοντά στον φούρνο όταν τον καθαρίζεις.

Καθαριστικά τουαλέτας: Τα συστατικά που περιέχονται στα καθαριστικά τουαλέτας είναι τα ίδια με εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν καψίματα στο δέρμα και στα μάτια. Επίσης, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα όταν αναμειγνύονται με άλλα είδη καθαριστικών. 

 

   Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)