31 Δεκεμβρίου 2016... Τερματίζει μια χρονιά και μια νέα καταφθάνει! Είναι τόσο όμορφο να κλείνει ένας κύκλος με σκοπό να ανοίξει ένας καινούργιος. Τόσο αισιόδοξο. Τόσο ελπιδοφόρο. Τόσο...τόσο...

Νομίζω ότι κάθε τέτοια μέρα όλοι λίγο πολύ κάνουμε το ίδιο, έναν απολογισμό και μια βαθύτερη σκέψη. Τι έκανα, τι δεν έκανα, τι έπρεπε να κάνω, τα καλά ή τα κακά που με βρήκαν, τα όμορφα συναισθήματα και τα δυσάρεστα. Όλα αυτά περνούν από το μυαλό μέσα σε μια μέρα, αυτή την τελευταία του κάθε έτους. Και ξαφνικά νοσταλγία.

Και λίγο μετά πάλι αισιοδοξία γιατί ξεκινάς να οραματίζεσαι τη νέα χρονιά. Αυτά που θα κάνεις, γιατί κάθε τέτοια μέρα δίνεις υπόσχεση στον εαυτό σου πως τη νέα χρονιά που θα έρθει τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Τα καλά θα τα κάνεις καλύτερα ενώ τα άσχημα θα τα διώξεις μακριά!

Μα δεν είναι μαγικό να αναμένεις την Πρωτοχρονιά; Γιατί νιώθεις έτοιμος/η να αλλάξεις ολόκληρο τον κόσμο αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό!

Σήμερα, λοιπόν, δώσε στον εαυτό σου την υπόσχεση πως κάθε μέρα, στο εξής, θα είναι για εσένα Πρωτοχρονιά. Σε κάθε ξύπνημα της ημέρας, τα καλά θα τα κάνεις καλύτερα, τα αρνητικά θα τα μετατρέπεις σε θετικά, θα χαμογελάς, θα χαίρεσαι, θα αγαπάς αληθινά και θα δίνεις σε όλους μια μεγάλη αγκαλιά!

   Διάβασε ακόμη:

Επιστροφή στη φύση: Άγγιξα λίγο «παράδεισο» και γύρισα…

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;