Αποτοξίνωση από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...με ψάρι!
Πως θα το φτιάξεις;
Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τον μπακαλιάρο που παίρνουμε για την 25η Μαρτίου, αλλά φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο!! Είναι ένα πολύ λάιτ πιάτο μιας και το ψάρι δεν τηγανίζεται αλλά το ψήνουμε στον φούρνο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Όταν είναι έτοιμος βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 17 λεπτά.
- Την ώρα που ψήνονται οι πατάτες μέσα στο μούλτι βάζουμε το ψωμί και το χτυπάμε για να πάρουμε χοντρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και μαϊντανό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε σε ένα δεύτερο ταψί λαδόκολλα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με λάδι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα τους παντού.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, και από πάνω τους βάζουμε το μείγμα με το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο τις πατάτες , χαμηλώνουμε στους 180° C και βάζουμε στον φούρνο το ταψί με το ψάρι.
- Ψήνουμε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλέτα του ψαριού.
Για τη sauce tartar γιαουρτιού
- Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε και την κάππαρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες και τη σάλτσα γιαουρτιού.
Τι θα χρειαστείς;
- 750 γρ. Mediterranean potatoes by McCain
- 5 φέτες ψωμί
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
- μικρή χούφτα κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 8 φιλέτα μπακαλιάρο (των 150 γρ./τεμ)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι
- πιπέρι
- αλάτι
Για τη sauce tartar γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. κομμένο ξεπλυμένο αγγουράκι τουρσί
- 1 κ.σ. κάππαρη αλατισμένη, ξεπλυμένη και κομμένη
- 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο άνηθο
Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: