Αποτοξίνωση από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...με ψάρι!

Πως θα το φτιάξεις;

Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τον μπακαλιάρο που παίρνουμε για την 25η Μαρτίου, αλλά φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο!! Είναι ένα πολύ λάιτ πιάτο μιας και το ψάρι δεν τηγανίζεται αλλά το ψήνουμε στον φούρνο. 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Όταν είναι έτοιμος βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 17 λεπτά.
  • Την ώρα που ψήνονται οι πατάτες μέσα στο μούλτι βάζουμε το ψωμί και το χτυπάμε για να πάρουμε χοντρά ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και μαϊντανό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε σε ένα δεύτερο ταψί λαδόκολλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με λάδι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα τους παντού.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, και από πάνω τους βάζουμε το μείγμα με το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο τις πατάτες , χαμηλώνουμε στους 180° C και βάζουμε στον φούρνο το ταψί με το ψάρι.
  • Ψήνουμε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλέτα του ψαριού.

Για τη sauce tartar γιαουρτιού

  • Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε και την κάππαρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες και τη σάλτσα γιαουρτιού.

Τι θα χρειαστείς;

  • 750 γρ. Mediterranean potatoes by McCain
  • 5 φέτες ψωμί
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
  • μικρή χούφτα κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 8 φιλέτα μπακαλιάρο (των 150 γρ./τεμ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για τη sauce tartar γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κομμένο ξεπλυμένο αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. κάππαρη αλατισμένη, ξεπλυμένη και κομμένη
  • 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο άνηθο

Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!