Μπορούμε να σκεφτούμε χιλιάδες πλεονεκτήματα που μπορείς να αποκτήσεις μέσω των ταξιδιών, όπως είπε και ο Hippolyte Taine «Ταξιδεύει κανείς για να αλλάξει, όχι μέρος, αλλά ιδέες».  Όσον αφορά όμως τις σχέσεις, μπορεί ένα ταξίδι να αλλάξει τη σχέση σου με τον σύντροφο σου; Ναι, βεβαίως και μπορεί! Και σίγουρα προς το καλύτερο!

#1 Ρομάντζο

Υπάρχει κάτι υπέροχο στην ατμόσφαιρα όταν περπατάς μαζί με τον αγαπημένο σου κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, δίπλα από τον Τάμεση, όταν απολαμβάνεις το κρασί σου στην Ρώμη, όταν μοιράζεστε το παγωτό σας στο Ναύπλιο! Όπου και αν είσαι, εκείνος είναι εκεί μαζί σου μακριά από την καθημερινότητα και η κάθε στιγμή φαντάζει μοναδική. That’s amore!

#2 Επικοινωνία

Το να ταξιδεύετε μαζί σημαίνει ότι η επικοινωνία σας όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά αφού βρίσκεστε σε ξένο μέρος με ανθρώπους που δε γνωρίζετε είναι αναγκαίο να νιώθετε ασφάλεια, η οποία έρχεται μέσω της επικοινωνίας. Θα χρειαστεί να δουλέψετε σαν ομάδα, να ενημερώνετε τον άλλον πότε πεινάτε, που θέλετε να πάτε και αν δε νιώθετε καλά ή εάν απογοητευτήκατε γιατί δεν προλάβατε να δείτε ένα μνημείο που θέλατε. Θα φτάσετε να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον, πριν καν μιλήσετε και να σέβεστε τις επιθυμίες του άλλου.

#3 Αναμνήσεις

Αυτές οι ιστορίες που δημιουργούνται κατά την διάρκεια των ταξιδιών σου θα μείνουν αξέχαστες και θα τις λησμονάς σε όλη σου τη ζωή. Οι όμορφες αυτές ιστορίες θα σου παρέχουν γέλιο, ευτυχία και θα τις μοιράζεσαι με το σύντροφο σου καθώς θα έχετε ακόμα κάτι κοινό να σας ενώνει στο πέρας του χρόνου!

#4 Εμπιστοσύνη

Στα ταξίδια μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τον άλλον και τις αποφάσεις του, είναι εκείνες που θα σε κρατήσουν ασφαλή και ευτυχισμένη. Το ταξίδι θα σου ανοίξει τα μάτια για να θαυμάσεις αυτό τον υπέροχο κόσμο που ζούμε, και ακόμα και αν φοβηθείς ή νιώσεις πως δεν είσαι ασφαλής ο σύντροφός σου που εμπιστεύεσαι και είναι δίπλα σου θα σε βγάλει από κάθε δύσκολη κατάσταση όπως θα κάνεις και εσύ.

#5 Συμβιβασμός

Θα μάθεις να συμβιβάζεσαι, ένα πλεονέκτημα ανεκτίμητο για την σχέση σου. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να δεις τα πάντα σε ένα μέρος που επισκέπτεσαι, και ιδιαίτερα όταν υπάρχει περιορισμένος χρόνος,  για αυτό πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας με μέρη που και οι δύο θέλετε να δείτε! Αυτό λέγεται συμβιβασμός!  Διάβασε ακόμη:

Πρώτη φορά μανούλα; Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο

Άκου την έρευνα: Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο!