Όταν έξω έχει κρύο, τι καλύτερο από μια ζεστή σούπα;
Πως θα την φτιάξεις;
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση.
- Αφαιρούμε την φλούδα προσεκτικά από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
- Στην συνέχεια αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το θυμάρι και τον κύβο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε και το καυτό νερό, και σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20-30 λεπτά.
- Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνει τραγανό.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουμε τα πολλά υγρά.
- Όταν ετοιμαστεί η σούπα την πολτοποιούμε με το μπίμερ και σιγά σιγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Η υφή της σούπας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό ακόμα ή νερό.
- Για να σερβίρουμε την σούπα μας γαρνίρουμε με κομματάκια μπέικον και κρουτόν, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος την κάθε μερίδα.
Τι θα χρειαστείς;
- 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κολοκύθα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 260 γρ. κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 1 λίτρο καυτό νερό
- 125 γρ. καπνιστό μπέικον, σε κομμάτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- κρουτόν
- φρέσκο θυμάρι
- κρέμα γάλακτος
Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: