Τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το χειμώνα στη beauty ρουτίνα μας κι αυτό οφείλεται τόσο στην εναλλαγή της θερμοκρασίας, όσο και στην ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών μας, η οποία επηρεάζεται άμεσα από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες.

#1 Ζάχαρη
Φτιάξε το δικό σου scrub χειλιών με ζάχαρη και μέλι. Ο τρόπος πανεύκολος και γρήγορος. Χρησιμοποίησε 1 κ.γ λευκή ζάχαρη, 1 κ.γ καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ μέλι, μισό κ.γ ελαιόλαδο. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου, κάνοντας απαλά μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό.

#2 Αγγούρι
Τα αγγούρια αποτελούνται κυρίως από νερό, οπότε φυσικά, είναι η τέλεια λύση για τα ξηρά και αφυδατωμένα χείλη. Τι έχεις να κάνεις; Εφάρμοσε χυμό αγγούρι ή φέτες στα χείλη σου για λίγη ώρα και θα ανακτήσουν ξανά τη χαμένη τους υγρασία.

#3 Μέλι
Μπορεί μαζί με τη ζάχαρη το μέλι να κάνει το καλύτερο scrub, ωστόσο και μόνο του κάνει θαύματα. Άπλωσε μέλι στα χείλη σου όσες περισσότερες φορές την ημέρα μπορείς. Το μέλι είναι μια ουσία, η οποία προσελκύει και διατηρεί την υγρασία, έτσι τα χείλη σου θα γίνουν και πάλι ενυδατωμένα και απαλά.  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!