Πως θα τα φτιάξεις;
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C στον αέρα.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφήνουμε τη μαγιά να "δουλέψει" για ένα τέταρτο.
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι γ.ο.χ. και το αλεύρι ολικής και τα χτυπάμε με τον γάντζο για 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το βούτυρο (μαλακό ή λιωμένο) και χτυπάμε με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
- Μετά από 2-3 λεπτά, βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος (μέσα στο φούρνο) 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας.
- Το ζυμάρι θα γίνει λεπτό και θα πρέπει να πάρει ορθογώνιο σχήμα περίπου 40-50 εκ
- Τοποθετούμε το ζυμάρι με την μεγάλη πλευρά προς τα εμάς.
- Από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας και τον απλώνουμε στο ζυμάρι μας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού προσεκτικά.
- Απλώνουμε παντού τον πουρέ προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι τις άκριες της ζύμης.
- Αφήνουμε οπωσδήποτε λίγο κενό στην μεγάλη μεριά της ζύμης απέναντι από μας. Βρέχουμε με λίγο νερό την άκρη αυτή της ζύμης ώστε να κολλήσει στο τύλιγμα.
- Πάνω από τον πουρέ σκορπίζουμε τους σπόρους από το κύμινο, το τυρί το οποίο έχουμε σπάσει σε κομμάτια με τα χέρια μας, το αλάτι και πιπέρι.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό μας σε 12 ισομεγέθη ρολάκια.
- Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί 25 x 35 εκ, στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ρολάκια μας.
- Στο φούρνο, στους 50°C αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια μας για 20 λεπτά.
- Μετά τα 20 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνο μας, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα πάνω κάτω.
Για τη σως γιαουρτιού
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε!
Τι θα χρειαστείς;
Για τη ζύμη
- 300 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακ. ξερή μαγιά
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 70 γρ. αλεύρι ολικής
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 10 γρ. αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 250 γρ. πουρές κολοκύθας
- 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
- 100 γρ. μπλε τυρί (blue cheese)
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σως γιαουρτιού
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 φύλλα φρέσκο βασιλικού ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: