Αν αισθάνεσαι το κουμπί του τζιν να αρνείται πεισματικά να κλείσει ακόμα και μετά από μία εβδομάδα δίαιτας και άσκησης, τότε μάλλον κάτι πήγε στραβά.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους δεν χάνεις την κοιλίτσα και υπονομεύεται η προσπάθειά σου. Μάθε ποιοι είναι και πες επιτέλους “αντίο” στα παραπανίσια κιλά.

1. Έχεις έλλειψη μαγνησίου

Μία μελέτη του 2013 στο Journal of Nutrition έδειξε ότι ότι η υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης, ενώ μία άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα στη μείωση της κατακράτησης υγρών κατά τη διάρκεια της περιόδου, που σημαίνει ότι θα αισθάνεσαι λιγότερο πρησμένη.

Κατανάλωσε περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια, και τα καρύδια. Επίσης, μπορείς να μιλήσεις με το γιατρό σου σχετικά με τη λήψη ενός συμπληρώματος. Η συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου για τις γυναίκες κάτω των 30 ετών είναι τα 310mg και τα 320mg για τις γυναίκες 30 ετών και άνω.

2. Κάνεις λάθος γυμναστική

Ένα μισάωρο τρέξιμο στο διάδρομο με σταθερό ρυθμό, μπορεί να σε βοηθήσει αρχικά να χάσεις βάρος, αλλά στη συνέχεια ο μεταβολισμός σου απλά θα συνηθίσει. Αν θέλεις πραγματικά να χάσεις την κοιλίτσα, θα πρέπει να στραφείς στην προπόνηση με βάρη.

Για την ακρίβεια, αρκετές έρευνες διαπίστωσαν ότι η διαλειμματική προπόνηση είναι ιδανική για την καύση του λίπους, ενώ αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και δυναμώνει τους μύες.  Μπορείς να δημιουργήσεις μία προπόνηση, με οποιοδήποτε είδος άσκησης, όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, η κωπηλασία καθώς και ασκήσεις αντοχής για όλο το σώμα.

3. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί άμεσα με το επιπλέον βάρος, καθώς ο ανεπαρκής ύπνος προκαλεί αύξηση της γρελίνης, ορμόνης που συνδέεται με την όρεξη. Ακολούθησε τις υποδείξεις των ειδικών και κοιμήσου επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ. Για καλύτερο ύπνο, βγάλε από το υπνοδωμάτιό σου τυχόν gadgets και κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές.  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα