Ακούγεται απίθανο...ας το δοκιμάσουμε!
Πως θα τα φτιάξεις;
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό λάιμ, την σόγια, την worcestershire sauce, το μισό σκόρδο, μια πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά με συνεχή ροή (κορδώνι) συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στο μπολ με την μαρινάδα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε 3 κ.σ ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον ζωμό, τις τομάτες, τη ρίγανη, το υπόλοιπο σκόρδο, τις 2 πιπεριές τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα και το μεταφέρουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μπορεί να διαχωρίζεται εύκολα με ένα πιρούνι για περίπου 4-5 ώρες.
- Όταν το κρέας είναι έτοιμο το σπάμε με 2 πιρούνια και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Για την μπεσαμέλ
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.
- Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
- Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
- Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 25x30 στρώνουμε 6 φύλλα από τα λαζάνια
- Ρίχνουμε το μισό από το κρέας και τοποθετούμε άλλα 6 φύλλα από τα λαζάνια
- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας από πάνω και τέλος ρίχουμε την μπεσαμέλ απλώνοντάς την ομοιόμορφα να πάει παντού.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Τι θα χρειαστείς;
Για το μοσχάρι
- 50 γρ. χυμός από λάιμ
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. worcestershire sauce
- 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 3 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1,8 κιλά μοσχαρίσιο νουά, κομμένο σε 3 κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 250 ml μοσχαρίσιος ζωμός
- 800 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 350 γρ. φέτα
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 12 λαζάνια
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 2 κρόκους
Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: