Ακούγεται απίθανο...ας το δοκιμάσουμε!

Πως θα τα φτιάξεις;

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό λάιμ, την σόγια, την worcestershire sauce, το μισό σκόρδο, μια πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά με συνεχή ροή (κορδώνι) συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στο μπολ με την μαρινάδα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε 3 κ.σ ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον ζωμό, τις τομάτες, τη ρίγανη, το υπόλοιπο σκόρδο, τις 2 πιπεριές τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα και το μεταφέρουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μπορεί να διαχωρίζεται εύκολα με ένα πιρούνι για περίπου 4-5 ώρες.
  • Όταν το κρέας είναι έτοιμο το σπάμε με 2 πιρούνια και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Για την μπεσαμέλ

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.
  • Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  •  Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 25x30 στρώνουμε 6 φύλλα από τα λαζάνια
  • Ρίχνουμε το μισό από το κρέας και τοποθετούμε άλλα 6 φύλλα από τα λαζάνια
  • Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας από πάνω και τέλος ρίχουμε την μπεσαμέλ απλώνοντάς την ομοιόμορφα να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Τι θα χρειαστείς;

Για το μοσχάρι

  • 50 γρ. χυμός από λάιμ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 3 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,8 κιλά μοσχαρίσιο νουά, κομμένο σε 3 κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 250 ml μοσχαρίσιος ζωμός
  • 800 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 350 γρ. φέτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 12 λαζάνια

Για την μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους

 

Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!