Υπάρχουν κάποια σημεία στο σπίτι που καθαρίζουν δύσκολα επειδή είναι λίγο δυσπρόσιτα. Σε αυτά τα σημεία είναι αφιερωμένο αυτό το άρθρο και μέσα από αυτό θα δεις έξυπνες ιδέες για να καθαρίσεις δύσκολες επιφάνειες και σημεία του σπιτιού σου

Τα κενά των παραθύρων: Πάρε την ηλεκτρική σκούπα, σφήνωσε μέσα της ένα μαδρέν, τσαλάκωσε λίγο το μαδρέν για να χωράει στο κενό του παραθύρου και σκούπισε εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο όλη τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί εκεί μέσα.

Το στρώμα του κρεβατιού: Πάρε μαγειρική σόδα σε σκόνη, ρίξε την πάνω στο στρώμα σου και άφησε τη να δράσει για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσε την ηλεκτρική σκούπα και καθάρισε τη μαγειρική σόδα. Κάθε μικρόβιο θα εξαφανιστεί εύκολα με αυτό το έξυπνο τρικ.

Κενό ντουζιέρας: Υπάρχει ένας μαγικός συνδυασμός που θα κάνει τα κενά στη ντουζιέρα σου να λάμψουν! Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού και βάλε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι. Ψέκασε το κενό, άφησε το μείγμα να δράσει για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια τρίψε με μια οδοντόβουρτσα.

Τα άλατα στις βρύσες: Πάρε μαγειρική σόδα και μια οδοντόβουρτσα και τρίψε καλά τις βρύσες σου. Με αυτό το κόλπο θα πεις μια και καλή «αντίο» στα επίμονα άλατα που δημιουργούνται σε αυτό το σημείο της κουζίνας ή του μπάνιου.

Διακόπτες ρεύματος: Αφού κλείσεις την παροχή ρεύματος καθάρισε τους διακόπτες του σπιτιού με ένα απολυμαντικό σπρέι. Μπορείς εύκολα να φτιάξεις σπρέι απολύμανσης ανακατεύοντας 3 φλ. νερό, 1 φλ. ξίδι, 1/2 κ.γ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα και λίγο λεμόνι.

Ντουζ: Ανακάτεψε 1/3 φλ. μαγειρική σόδα και 1 φλ. ξίδι και άπλωσε το μείγμα στο ντουζ. Δέσε μια πλαστική σακούλα με ένα λαστιχάκι πάνω στο ντουζ και άφησε το να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια αφαίρεσε τη σακούλα και καθάρισε με νερό.

Καθάρισε τα κενά ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου: Για να κάνεις τα κενά λαμπίκο θα χρειαστείς οξυζενέ, μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων. Ανακάτεψε τα τρία αυτά υλικά, άπλωσε τα στα κενά και τρίψε με μια οδοντόβουρτσα.

Τρύπες καλοριφέρ: Αυτό το τρικ είναι τόσο απλό και θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις ολοκληρωτικά το καλοριφέρ σου. Βάλε ένα βρεγμένο λεπτό πανάκι με απορρυπαντικό πάνω σε ένα μαχαίρι. Πέρασε το μαχαίρι από τις τρύπες του καλοριφέρ και καθάρισε το.

Βούρτσες και χτένες: Καθάρισε τις χτένες και τις βούρτσες σου με λίγη μαγειρική σόδα και νερό. Βάλε σε ένα μπολ ζεστό νερό με μαγειρική σόδα και βούτηξε μέσα τις χτένες και τις βούρτσες σου. Έτσι εύκολα θα καθαρίσουν και θα απολυμανθούν.

Πριν τις βάλεις μέσα στο μπολ πάρε ένα ψαλίδι και κόψε όλες τις τρίχες που έχουν μπλεχτεί στα «δόντια» τους.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)