Τι θα έλεγες για κάτι πιο ιδιαίτερο σήμερα;;;
Πως θα το φτιάξεις;
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.
- Όταν βράσει η κρέμα(όταν βγάλει μπουρμπουλήθρες), ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε). Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
- Στο τέλος προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, μια κουταλιά βούτυρο, σχινόπρασο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Σερβίρουμε με τα φρυγανισμένα brioche και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με λίγο σχινόπρασο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τι θα χρειαστείς;
Για τα αυγά
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- μπριός
- 150 γρ. με καπνιστό σολομό σε φέτες
- φρέσκο πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πηγή συνταγής:akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: