Τι θα έλεγες για κάτι πιο ιδιαίτερο σήμερα;;;

Πως θα το φτιάξεις;

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.
  • Όταν βράσει η κρέμα(όταν βγάλει μπουρμπουλήθρες), ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε). Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, μια κουταλιά βούτυρο, σχινόπρασο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Σερβίρουμε με τα φρυγανισμένα brioche και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με λίγο σχινόπρασο, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Τι θα χρειαστείς;

Για τα  αυγά

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • μπριός
  • 150 γρ. με καπνιστό σολομό σε φέτες
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Πηγή συνταγής:akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!