Τα μαλλιά μας είναι ίσως το απόλυτο  "αξεσουάρ" μας, γι΄αυτό πρέπει να προσέχουμε τυχόν λάθη που κάνουμε...Έχεις σκεφτεί ότι κάποια λάθη ίσως σε μεγαλώνουν;

Ποια λάθη, λοιπόν, σχετικά με τα μαλλιά σου προσθέτουν χρόνια αντί να σου αφαιρούν; 

Λάθος Νο1. – Τα μακραίνεις υπερβολικά.

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλες καθώς νομίζουμε πως τα μακρυά μαλλιά είναι πιο σέξι. Μπορεί το μήκος των μαλλιών να σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, επιτρέποντας σου να υιοθετείς διάφορα hair looks, όμως δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Αντιθέτως οι γυναίκες με κοντά μαλλιά θεωρούνται πιο γοητευτικές και με αυτοπεποίθηση ενώ το σωστό κούρεμα ξέρει να κλέβει χρόνους τονίζοντας σημεία όπως ο σβέρκος, καλύπτοντας περίτεχνα τον λαιμό.

Λάθος Νο2. – Η λανθασμένη απόχρωση χρώματος

Η σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με την επιδερμίδα, το στυλ και τον χαρακτήρα αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο. Όμως το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να επιλέγουν πολύ ανοιχτές αποχρώσεις ξανθού, οι οποίες εν τέλει δείχνουν την επιδερμίδα πολύ χλωμή, σχεδόν άρρωστη, με αποτέλεσμα να υπερτονίζονται λεπτές γραμμές και ατέλειες.

Λάθος Νο3. – Από πότε έχεις να αλλάξεις κούρεμα;

Οι τάσεις στο κούρεμα αλλάζουν κάθε χρόνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει κι εσύ να αλλάζεις κουπ κάθε τόσο, ωστόσο είναι κακό να ανανεώνεσαι, τολμώντας καμια φορά και ριζικές αλλαγές. Έτσι όχι μόνο θα νιώσεις καλύτερα αλλά θα καμουφλάρεις και έξτρα χρόνια.

Λάθος Νο4.- Το κακό στέγνωμα.

Με το κακό στέγνωμα εννοούμε τις φριζαρισμένες άκρες, τους ανεπιθύμητους όγκους, τα μισά ίσια και μισά σγουρά μαλλιά, ή με άλλα λόγια hair looks που μόνο κολακευτικά δεν είναι.

Λάθος Νο5.- Το χρώμα που ξεθωριάζει

Μπορεί να έχεις πετύχει την σωστή απόχρωση όμως τι γίνεται όταν αυτή αρχίζει και ξεθωριάζει κι εσύ φαίνεσαι σαν «ξεπλυμένη». Μπορεί το κομμωτήριο να θεωρείται πολυτέλεια, όμως μην αφήσεις το ξεθωριασμένο χρώμα μαλλιών σου να σε δείχνει μεγαλύτερη από ότι είσαι.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!