Το γεγονός ότι οι αρμοί στο μπάνιο σου ή στην κουζίνα σου έχουν μαυρίσει από τη μούχλα δημιουργεί τόσο αντιαισθητικό όσο και ανθυγιεινό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι για να φτάσει η μούχλα να φαίνεται πάει να πεί πως το πρόβλημα που κρύβεται πίσω από τον τοίχο είναι πολύ πιο μεγάλο από όσο νομίζεις. Πριν προβείς σε λύσεις όπως ανακαίνιση σου δίνουμε απλές λύσεις για να δείξει ο χώρος σου πιο καθαρός και αστραφτερός στη στιγμή!

Νερό, χλωρίνη, οδοντόβουρτσα: Ανακατεύεις σε ένα δοχείο ένα μέρος νερό και ένα μέρος χλωρίνη. Βουτάς μια παλιά οδοντόβουρτσα μέσα στο μείγμα και τρίβεις τους αρμούς πολύ καλά μέχρι να εξαφανιστεί το μαύρο χρώμα. Σκουπίζεις με υγρό πανί.

Χλωρίνη, βαμβάκι: Για επίμονους λεκέδες μούχλας βουτάς ένα βαμβάκι σε χλωρίνη και εναποθέσεις πάνω στο λεκέ. Το πατάς καλά από πάνω να εφαρμόσει και αφήνεις για μισή ώρα. Όταν το βγάλεις το βαμβάκι θα έχει απορροφήσει τη μούχλα αφήνοντας καθαρή την επιφάνεια. Μπορείς να επαναλάβεις αν χρειάζεται μέχρι να διώξεις το λεκέ!

Ξύδι: Ψέκασε με ξύδι τις επιφάνειες και τρίψε καλά με ένα σφουγγάρι. Το ξύδι θα σκοτώσει τη μούχλα και θα αφαιρέσει την ενοχλητική μυρωδιά της υγρασίας.

Παράθυρο: Ποτέ μην υποτιμάς τη ανέξοδη λύση του ανοιχτού παράθυρου! Προσπάθησε το έχεις ανοιχτό όσο πιο συχνά γίνεται και οπωσδήποτε μετά από ζεστά αφρόλουτρα, ή μαγείρεμα στην κατσαρόλα ή το φούρνο όπου η υγρασία θα χτυπήσει κόκκινο! Με την ανανέωση του αέρα και την δίοδο του ήλιου οι τοίχοι στεγνώνουν και έτσι αποτρέπεις την εμφάνιση της υγρασίας.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)