Πως θα την φτιάξεις;

  • Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
  • Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  •  Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
  •  Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί.
  • Για να είναι η μαρέγκες μας τραγανές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C για 2 ώρες.
  • Για να είναι μαστιχωτές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για λίγα λεπτά.

Τι θα χρειαστείς;

  • 150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Πηγή: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Τι είναι το κρασί Merlot που ακούς συνέχεια;