Πως θα την φτιάξεις;
- Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
- Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
- Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί.
- Για να είναι η μαρέγκες μας τραγανές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C για 2 ώρες.
- Για να είναι μαστιχωτές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για λίγα λεπτά.
Τι θα χρειαστείς;
- 150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Πηγή: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: