Πως θα το φτιάξεις;
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι από λευκό κρασί ή το μηλόξυδο, τους σπόρους κόλιανδρου, διάφορους κόκκους πιπεριού, το μπούκοβο και το αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Κόβουμε 2 αγγούρια σε χοντρές φέτες 1 ½ εκ.
- Προσθέτουμε τα αγγούρια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μόλις πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ζουμί.
- Σκεπάζουμε με 2 μεμβράνες να εφάπτονται στην επιφάνεια του μείγματος και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Όσο πιο πολύ το αφήσουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει!
- Βάζουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε για 3-4 μέρες.
- Μπορούμε να το προσθέσουμε σε burgers, hot dogs, σάλτσα ταρτάρ, σαλάτες ή σε όποια συνταγή θέλουμε να δώσουμε μία λεμονάτη γεύση!
Τι θα χρειαστείς;
- 2 αγγούρια κομμένα σε χοντρές φέτες 1 ½ εκ.
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 ml ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- 1 κ.γ. διάφορους κόκκους πιπεριού
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
Διάβασε ακόμη: