Πως θα το φτιάξεις;

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι από λευκό κρασί ή το μηλόξυδο, τους σπόρους κόλιανδρου, διάφορους κόκκους πιπεριού, το μπούκοβο και το αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Κόβουμε 2 αγγούρια σε χοντρές φέτες 1 ½ εκ.
  • Προσθέτουμε τα αγγούρια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μόλις πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ζουμί.
  • Σκεπάζουμε με 2 μεμβράνες να εφάπτονται στην επιφάνεια του μείγματος και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Όσο πιο πολύ το αφήσουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει!
  • Βάζουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε για 3-4 μέρες.
  • Μπορούμε να το προσθέσουμε σε burgers, hot dogs, σάλτσα ταρτάρ, σαλάτες ή σε όποια συνταγή θέλουμε να δώσουμε μία λεμονάτη γεύση!

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 αγγούρια κομμένα σε χοντρές φέτες 1 ½ εκ.
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κ.γ. διάφορους κόκκους πιπεριού
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Σου περισσεύουν μπανάνες; Φτιάξε μπανόφι!